29.10.2022 Eerste nederlaag Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Barger-Oosterveld de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen SVBO werd met 3 – 2 verloren. Bij rust leidde de thuisclub al met 3 – 1.

De ploeg uit Onstwedde kwam maar moeilijk op gang op het kunstgras van SVBO, dat kort voor de wedstrijd nog nat werd gesproeid. Bij de Boys ontbraken Gerben Meems en Arjen Velthuis (beide geblesseerd).

In de eerste twintig minuten is het de thuisclub die veel druk weet te zetten en ook via de flanken gevaar weet te stichten. Het middenveld is ook in handen van de ploeg uit Barger-Oosterveld. Onstwedder Boys kan in deze fase alleen maar tegenhouden. Rein Koudstaal moet in de eerste tien minuten twee keer ingrijpen op een inzet van John Grummel, maar is kansloos als uit een corner Twan Wajdijk bij de tweede paal ongehinderd de bal binnen kan koppen: 1 – 0. Bij de Onstwedders lukt weinig en Anne Wilzing krijgt al vroeg in de wedstrijd een gele kaart na een stevige overtreding op zijn tegenstander. Na 25 minuten spelen komt Onstwedder Boys uit het niets op gelijke hoogte. Jarno Sterenborg zet op links goed door, waarna zijn voorzet door Gerko Scheper wordt binnen getikt: 1 – 1. Onstwedder Boys lijkt na een half uur spelen wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, zonder daarbij gevaarlijk te worden. Tom Jeuring krijgt geel na een overtreding op Jarno Sterenborg. Toch is het de thuisclub die vijf minuten voor rust opnieuw op voorsprong komt. Twan Wajdijk weet met een bekeken pass Stan Wolbers te bereiken, die helemaal vrijstaand in de 16-meter Rein Koudstaal kansloos laat: 2 – 1. Op slag van rust krijgt SVBO een vrije trap op de rand van het strafschopgebied nadat Rein Koudstaal een terugspeelbal in de handen had gepakt. De vrije trap levert uiteindelijk niets op voor SVBO, dat even later wel weet te scoren uit een snelle counter. Het is opnieuw Stan Wolbers die raak schiet. Scheidsrechter Beens uit Assen negeert bij deze situatie het vlagsignaal voor buitenspel van Harm Jan Hartsuiker. Gerko Scheper krijgt vervolgens geel wegens commentaar op de leiding.

In de tweede helft krijgt SVBO een aantal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar met enig geluk en goed ingrijpen van Rein Koudstaal lukt het de ploeg uit Barger-Oosterveld niet om te scoren. Onstwedder Boys is maar zelden gevaarlijk, maar komt toch terug in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd komt een voorzet van Anne Wilzing met enig geluk voor de voeten van Jarno Sterenborg, die vervolgens keeper Jeroen Walda kansloos laat: 3 – 2. In het laatste kwartier speelt Onstwedder Boys alles of niets en krijgt zowaar wat kansen. Gerko Scheper kopt net naast en Harm Visser en Sem Nieuwenhuis zien hun schoten naast en over gaan.

Over de hele wedstrijd bekeken was SVBO de betere ploeg. Onstwedder Boys kon alleen in de slotfase, vooral via lange ballen, druk zetten. Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen Wildervank, dat vandaag met 1 – 1 gelijk speelde tegen Mussel. Op Sportpark De Boskamp begint de wedstrijd om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Harm Visser), Marcel Paans, Sven Jaegers (Luc Nieuwenhuis), Ties Bruining, Rutgert Tipker, Gerwin de Wijk, Sem Nieuwenhuis, Jarno Sterenborg, Anne Wilzing en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. R. Beens (Assen)
Gele kaarten: Anne Wilzing en Gerko Scheper