15.10.2019 Dutch Open Paratafeltennistoernooi

Dutch Open Paratafeltennis (DOP): vrijwilligers gezocht!

Op 1, 2 en 3 november organiseert de Tafeltennisbond in samenwerking met Vakantiepark Pagedal te Stadskanaal de Dutch Open Paratafeltennis. Dit is een groot internationaal toernooi met meer dan 200 deelnemers uit 36 landen uit alle continenten.

Er worden 14 wedstrijdtafels neergezet. Op deze tafels zal drie dagen lang gespeeld worden door internationale toppers. Nederland doet zelf mee met 24 spelers . Naast bijna de voltallige selectie, waaronder tweevoudig Paralympisch kampioen Kelly van Zon, gaan negen spelers debuteren op internationaal niveau.

Vanaf dinsdag 29 oktober tot en met 4 november zal het Pagedal volledig in het teken staan van dit evenement. Op de achtergrond is en wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen door een vaste kern van organisatoren. Daaromheen vormt zich een groep vrijwilligers. Stap voor stap werken we toe naar de start van dit toernooi.

Naast de deelnemers zijn er ook ongeveer 90 teambegeleiders, 50 officials (waaronder scheidsrechters), 50 vrijwilligers, diverse andere betrokkenen. Op zondag 3 november is er de tafeltennisspeeltuin. Ook op vrijdag en zaterdag zal er de mogelijkheid zijn om zelf een balletje te slaan.

Vrijwilligers

Zoals hierboven al staat heeft de organisatie veel vrijwilligers nodig. Vooral tijdens de wedstrijden. Het is namelijk heel essentieel voor een paratafeltennis evenement dat er ballenrapers zijn. Spelers in een rolstoel en spelers die zich slecht kunnen bewegen worden geholpen door ballenrapers, zodat hun wedstrijden ook vlot kunnen verlopen. Op het moment van dit schrijven zijn er nog ballenrapers nodig voor de volgende tijdsblokken:

-    Vrijdag 1 nov. 2e tijdsblok (15:00 – 21:00 uur)
-    Zaterdag 2 nov. 1e tijdsblok (9:00 – 15:00 uur)
-    Zondag 3 nov. 2e tijdsblok  (15:00 – 18:00 uur)

Naast ballenrapers zijn er ook vrijwilligers nodig voor het op- en afbouwen van de wedstrijdhal. Er wordt op dinsdagmiddag 29 okt. 14:00 uur begonnen met opbouwen en dat gaat door op woensdag en donderdag, denk hierbij aan het uitladen van de materialen, het uitrollen van de vloer, het opzetten van de tafels, plaatsen omheining etc. Op maandag 4 nov. wordt alles weer afgebroken. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Christiaan Sterenborg. De contactgegevens staan onderaan dit schrijven.

De ervaring leert dat het een heel mooie beleving is om mee te werken aan een groot internationaal sportevenement. Je krijgt een indruk van het paratafeltennis en je zult zien dat tafeltennis ook door mensen met een lichamelijke beperking op hoog niveau gespeeld kan worden.

Uiteraard wordt er voor een natje en droogje gezorgd. Vrijwilligers die meerdere dagen meehelpen en wat verder weg wonen kunnen op Pagedal overnachten in een zespersoons bungalow. Verder krijg je een vrijwilligers shirt. Er wordt nog gezocht naar een passende attentie om onze waardering te laten blijken.

We zouden erg blij zijn met jullie, zodat het een geslaagd evenement wordt in Noord Nederland.

Tot ziens en met sportieve groet,

Christiaan Sterenborg, Tel. 06-53674324, ballenrapersdop@ziggo.nl