08.12.2022 Dubbelslag voor VCO Dames 1

Het eerste damesteam van VCO 72 heeft vorige week weer goede zaken gedaan. Zowel in het bekertoernooi als in de reguliere competitie werden overwinningen behaald door het team van Jasper de Munck.

Donderdag 1 december moesten de dames thuis aantreden tegen Lycurgus dames 4. Een niet geheel onbekende tegenstander, vorig seizoen werden ze door deze dames uitgeschakeld in hetzelfde toernooi. Omdat Daniek Wagenaar en Anniek Elzen niet meer mee spelen werden een paar speelsters op een andere positie ingezet, hierdoor begon o.a. Hilde Spaans op de midpositie. De wedstrijd begon voortvarend voor de VCO-dames. Met gevarieerd spel in de nieuwe opstelling, waar ook Marte Bruining op de set-up positie haar eerste speelminuten maakte, kreeg Lycurgus geen grip op de tegenstander en dit resulteerde in een 25-20 setwinst.

De tweede set was Lycurgus beter bij de les. Het ging lang gelijk op maar de Groninger dames namen aan het eind van de set een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven: 22-25 voor Lycurgus. Ook de derde set leek aanvankelijk een prooi te worden voor Lycurgus. Na een kleine achterstand in het begin nam de ploeg uit Groningen een ruime voorsprong. Trainer/coach Jasper de Munck zette de boel met een time-out weer goed op scherp en binnen de kortste keren werd de achterstand van negen punten omgezet in een setwinst met 25-23! Deze klap kwamen de Lycurgus-dames niet meer te boven. De vierde set werd vrij eenvoudig door VCO '72 met 25-11 gewonnen zodat ze een ronde verder zijn in de bekercompetitie!

Zaterdag 3 december stond de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau dames 5 op het programma. De eerste wedstrijd tegen deze ploeg werd met 4-0 gewonnen maar dat geeft geen garantie. De Groningse vereniging doet het goed in de competitie en stond voor aanvang van de wedstrijd op een verdienstelijke vijfde plaats op vijf punten van VCO dames 1.

In deze wedstrijd bleek dat de Onstwedder formatie in een goede flow zit. Er wordt wekelijks goed getraind, er staat best wel een hecht team en wat belangrijk is: er is genoeg kwaliteit binnen de vereniging aanwezig als er om wat voor reden dan ook spelers (tijdelijk) wegvallen. Oranje Nassau speelde op zich niet slecht maar eigenlijk konden ze het de VCO-dames nooit écht moeilijk maken. Vrij eenvoudig werden de eerste twee sets dan ook gewonnen door de ploeg uit Onstwedde met 16-25 en 22-25. De altijd lastige derde set werd inderdaad lastig maar uiteindelijk ook met 23-25 binnengesleept.

In de vierde set mocht Bente Kip als tweede jaar B-junior haar eerste speelminuten maken in het team en ook dat ging naar behoren. De ploeg uit Onstwedde kwam geen moment in gevaar en liet het kwaliteitsverschil duidelijk zien. Met 10-25 werd deze set gewonnen!! De tweede plaats in de competitie nog steeds vast in handen en een concurrent op tien punten achterstand gezet met prima volleybal! Trainer/coach Jasper de Munck was na afloop dan ook erg tevreden met het vertoonde spel en de resultaten!