25.03.2017 Dames 1 VCO '72 bijna kampioen

De dames van VCO'72 zijn na de 4 - 0 overwinning op SSS/Emmer Compascuum bijna zeker van het kampioenschap. Komende vrijdag kan de ploeg in Westerbork de laatste benodigde punten binnenhalen om het kampioenschap te kunnen vieren.

De wedstrijd tegen SSS was nogal eenzijdig. Coach Henk Koops startte met Anniek Elzen, Hilde Spaans, Moniek Kruiter, Daniek Hilverts, Iris Hilgen en Britt Mulder in de basis en libero Paulien Baas. Alleen in de eerste set konden de dames uit Drenthe lange tijd goed partij bieden. Aan het einde van de set wisten de dames uit Onstwedde een gaatje te slaan, onder andere via een aantal rake klappen van Hilde Spaans: Setstand: 25 - 18. De tweede set ging vervolgens heel snel. Door veel servicedruk van Britt Mulder en Daniek Hilverts liepen de VCO-dames uit naar en grote voorsprong. Eindstand set twee: 25 - 5.

Ook in de derde set waren er weinig problemen voor de ploeg uit Onstwedde. Daniek Hilverts en Iris Hilgers kwamen af en toe goed door op mid, terwijl Hilde Spaans, Moniek Kruiter en Britt Mulder via de buitenaanval succesvol waren. Elyn Prins kwam nog in het veld voor Anniek Elzen om de spelverdeling over te nemen. Eindstand: 25 - 17. De vierde set kende eenzelfde verloop. De VCO-dames kwamen niet meer in de problemen en wisten ook deze set eenvoudig naar zich toe te trekken: 25 - 14.

De laatste thuiswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 8 april. Tegenstander is dan VSV '74 uit Vlagtwedde. De wedstrijd begint om 17.00 uur.