28.05.2012 Clubkampioenen gehuldigd bij De Driesporen

Afgelopen zaterdag, 26 mei, waren er weer traditiegetrouw de clubkampioenschappen van PaardenSportVereniging De Driesporen!

Door het Rhino-virus verplaatst, wat verlaat, maar wel heerlijk buiten. Het was heerlijk weer en we hadden een mooie ochtend. Met 20 dressuurders, 4 bixieruiters en maar liefst 12 springers was het een gezellige bezigheid. Mooi om te zien dat het springen langzaam in deelnemersaantal toeneemt!

Zoals gewoonlijk waren er prijzen van Animo Ruitersport Veendam, maar dit jaar ook van Hippisch Nederland. Kim Eling heeft de dressuur beoordeeld. Ze vond het knap hoe vele ruiters de proeven goed konden rijden tussen de bordjes, zeker omdat niet iedereen hier ervaring in heeft. Ook voorzag ze iedere combinatie van mondelinge feedback na de proef. Bij de dressuur won Emma Vos, die zelf al erg tevreden was over haar proef, ook het hart van de jury. Ze kreeg maar liefst 202 punten. Op de tweede plek eindigde Marcella Bots met 197 punten, op de derde plek Evelien Speelman met 195 punten, evenveel als Tirza Hemmen, maar het voordeel was aan Evelien, op basis van ex equo regeling.

Bij de paarden ging het oranje lint naar Lisa Braam, met 201 punten, gevolgd door Marleen Glazenborg met 191 punten. De beste bixie ruiter was dit keer Siri Nieboer, voor het eerst meedoen en direct winnen met 84 punten, knap.
De springruiters werden op stijl beoordeeld door Miranda van Dijk. Miranda Lukens won dit met 83,5 pnt. Tweede werd Lisa Braam met 82,5 pnt, derde werd Robin Boels met 82 pnt. Mariol Middel, die sinds enige tijd springlessen verzorgd bij PSV De Driesporen, gaf bij veel combinaties nog wat tips en adviezen. Zelf gaf ze het goede voorbeeld met Arton Tip Karlos, echter deed ze hors concours (dus niet voor de prijzen) mee.

Daarna zijn de clubkampioen gehuldigd! De clubkampioenen van 2011-2012 zijn (over alle wedstrijden):
Bixie: Lotte Boer
Dressuur ponys: Emma Vos
Dressuur paarden: Lisa Braam
Springen: Linda Meedendorp

Bekijk hier de foto's