11.07.2012 Cindy Stooker eerste met Coco-oo

TOLBERT – Net als bij de vier-jarigen was ook bij de vijf-jarigen een paard dat in de eerste groep de lat dermate hoog legde dat deze niet meer werd overtroffen.

Dit was Cindy Stooker uit Onstwedde met Coco-oo die met 75,5 punten uit de ring terugkeerden. “Een paard met veel ras”, legt Hanneke Gerritsen namens de jury uit. Een lichtvoetig paard dat goed sluit. Het zou iets meer grootramig mogen en de stap is zuiver, maar mag met nog iets meer ruimte.” Cindy Stooker lacht breeduit. “Een topper, echt een super fijn paard. Coco-oo moet nog wat aan kracht winnen dan komt zij nog mooier op de achterhand.” Als extra support voor de Action Food amazone waren naast eigenaresse Pauline Huiting en Cindy's moeder ook uit het Gelderse Gendt de familie Mattijssen overgekomen die het paard gefokt hadden en ook actief meeleefden met Stooker.

Tweede werd met 73 punten Charming Lady RV voorgesteld door Katja Renken-van der Lubbe. 'dat is een paard met een extra stap. Het dier werd vlijtig voorgesteld en was goed voorwaarts. Ook een paard met veel ras, die af en toe toch wat scheef was.”

Drie paarden kwalificeerden zich en het laatste startbewijs voor het Pavo vervolg ging naar Cynosa gereden door Saskia Knol. “Een krachtig paard met veel afdruk die zich heel fijn liet zien. Het paard had wat spanning, waardoor niet aller er even goed uitkwam, maar een dressuurpaard met een extra achterbeen.” Knol werd beloond met 71 punten.

Cindy gaat naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.