28.08.2017 Britt en Maaike derde op NK Beach

Afgelopen zaterdag hebben Maaike Reints en Britt Mulder een bronzen medaille gehaald tijdens het Gesloten Nederlands Kampioenschap beachvolleybal in Scheveningen in de categorie Meisjes onder 15 jaar. Een super resultaat voor dit gelegenheidsduo! Zeker omdat dit de eerste keer was, dat ze samen een toernooi speelden.

Er deden in totaal 16 koppels mee aan dit toernooi, vier uit elke regio. Britt en Maaike, die zich als doel hadden gesteld om bij de eerste acht te eindigen, begonnen het toernooi goed. Tegen een sterke tegenstander wisten ze de eerste wedstrijd met 21-15 te winnen. De tweede poulewedstrijd werd vrij eenvoudig door Britt en Maaike gewonnen met 21-10. In de laatste poulewedstrijd hadden ze twee hele lange meiden tegenover zich staan. Het beachkoppel uit Onstwedde kon geen grip krijgen op de harde smashes van de tegenstander. Deze wedstrijd werd dan ook dik verloren met 12-21. Britt en Maaike werden hierdoor tweede in de poule.

Vervolgens moesten de meiden een tussenronde spelen. De winnaars van deze wedstrijden, mochten strijden om plaats 1 t/m 8 en de verliezers waren uitgespeeld. Deze wedstrijd in de tussenronde was een ware thriller. Nadat Britt en Maaike drie matchpoints tegen hadden gekregen, wisten ze uiteindelijk toch met 25-23 te winnen. Het doel, de laatste acht, was bereikt.

In de kwartfinale ging het lange tijd gelijk op. Aan het einde van deze wedstrijd wisten de meiden uit Onstwedde de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Door de goede service van Maaike en door de mooie tactische ballen van Britt, wonnen het duo uit Onstwedde met 21-16. De halve finale was daarmee bereikt. In de halve finale troffen Britt en Maaike wederom twee hele lange meiden. Hier waren ze niet tegen opgewassen en zo werd deze wedstrijd verloren met 0 - 2 in sets.

Vervolgens moesten Britt en Maaike nog spelen om de 3e en 4e plaats. Deze wedstrijd kreeg een wat vreemde wending. Door een blessure bij één van de tegenstanders hebben ze de wedstrijd moeten opgeven, waardoor Maaike en Britt automatisch derde werden. Heel vervelend voor de tegenstanders, maar voor Maaike en Britt betekende dit, dat ze een medaille hadden gewonnen op het NK Beachvolleybal.

De meiden uit Onstwedde waren super blij met dit fantastisch resultaat. Voor Maaike, die voor het eerst meedeed aan een NK en die één van de jongste en één van de kleinste deelneemsters was, was het een geweldige ervaring. Voor Britt kon het jaar al helemaal niet meer kapot. Begin vorige maand werd ze samen met haar vaste beachpartner Lian Dijkman al tweede op de Open Nederlandse kampioenschappen.