10.04.2018 Boys winnen van Boerakker

Onstwedder Boys heeft dinsdagavond goede zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen Boerakker met 2 - 1 te winnen. Het was tevens de eerste overwinning in 2018.

In de eerste helft gaat het spel op en neer. Aan beide kanten  komen er kansen, maar het is Onstwedder boys dat na een halfuur spelen op voorsprong komt. Harm Visser speelt de bal naar Gerko Scheper, die  de keeper omspeelt en scoort: 0 - 1. Dit is ook de ruststand.

Na rust komt Boerakker na een kwartier spelen op gelijke hoogte. Het spel van de Boys is niet goed: er worden veel fouten gemaakt en de meeste duels gaan verloren. Een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Boerakker levert de Boys een strafschop op. De bal wordt door een speler van Boerakker met de hand uit het doel gewerkt. Een rode kaart is het gevolg en het is Gerwin de Wijk die de strafschop binnen schiet en Onstwedder Boys op 1 - 2 brengt. De ploeg uit Onstwedde weet de voorsprong tegen de nummer laatst van de competitie vast te houden en zo kunnen er drie belangrijke punten worden toegevoegd aan het totaal.

Onstwedder Boys staat nog steeds op de elfde plaats met drie punten voorsprong op Stadspark dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld. ONR en Boerakker staan helemaal onderaan en kunnen degradatie bijna niet meer ontlopen. Komende zaterdag spelen de Boys opnieuw een uitwedstrijd. Tegenstander is dan DVC uit Appingedam.