14.09.2019 Boys uitgeschakeld in de beker

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp de bekerwedstrijd tegen Holwierde met 2 - 4 verloren. Bij rust stond het nog 2 - 2. Hierdoor zijn de Boys uitgeschakeld in de bekercompetitie. Derdeklasser Holwierde gaat wel door naar de volgende ronde.

Onstwedder Boys begint uitstekend aan de wedstrijd. Al na vijf minuten komt de ploeg van trainer Richard Streuding op voorsprong. Gerko Scheper kopt een voorzet door, waarna Anne Wilzing bij de tweede paal eenvoudig kan scoren: 1 - 0. Onstwedder Boys kan niet lang genieten van de voorsprong want scheidsrechter Bulthuis besluit een minuut later een strafschop te geven aan Holwierde, nadat Jurrely Torbed zich wel heel gemakkelijk laat vallen in het strafschopgebied. Thijs Sonneveld benut dit buitenkansje en laat vanaf 11-meter Rein Koudstaal kansloos: 1 - 1. Onstwedder Boys is in de beginfase de betere ploeg. Anne Wilzing schiet na tien minuten spelen de bal richting doel van Holwierde, maar keeper Wouter Kingma  weet de bal nog net uit de hoek te tikken. Gerko Scheper kopt uit de corner die volgt de bal net naast. Even later wordt het 2 - 1 voor Onstwedder Boys als Rutgert Tipker in het strafschopgebied wordt aangespeeld, de keeper uitspeelt en vervolgens de bal binnen schiet.

In het vervolg van de eerste helft krijgt Holwierde langzamerhand meer grip op de wedstrijd en zijn er nauwelijks nog mogelijkheden voor de Boys. Een onhandige actie van Gerko Scheper op de rand van het strafschopgebied tegen Jurrely Torbed, levert Holwierde opnieuw een strafschop op. Sonneveld kan voor de tweede keer aanleggen en treft opnieuw doel: 2 - 2. Een mooie aanval van Onstwedder Boys vlak voor rust leidt tot een voorzet van Nick Wagenaar en een kans voor Gerko Scheper, die de bal over schiet.

In de tweede helft is Holwierde de betere ploeg. Onstwedder Boys heeft moeite om de bal vast te houden en mist op het middenveld de licht geblesseerde Harm Visser. Na twintig minuten spelen wordt het 2 - 3, als Thijs Stoppels  in het strafschopgebied van de Boys de bal krijgt en Rein Koudstaal met een hard schot kansloos laat. Even later wordt een goal van Holwierde wegens buitenspel afgekeurd. Een kwartier voor tijd brengt Yirsan Bouman de eindstand op 2 - 4. Zijn afstandsschot verdwijnt door de benen van Koudstaal in het doel. Bij Onstwedder Boys wordt in de slotfase ook nog een doelpunt afgekeurd. Ties Bruining staat bij zijn inzet buitenspel. Het laatste wapenfeit komt van Bouman die namens Holwierde nog de lat weet te raken.

Komende zaterdag begint de competitie. Onstwedder Boys speelt dan thuis tegen DKB uit De Krim. De wedstrijd begint om 14.30 uur.