10.03.2018 Boys spelen gelijk tegen koploper

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen HFC '15 uit Hoogkerk. Na een 0 - 1 ruststand werd het uiteindelijk 1 - 1, een resultaat waar vooral de ploeg van trainer Richard Streuding na afloop tevreden over was.

De koploper uit Hoogkerk komt al binnen vijf minuten op voorsprong. Een verdedigingsfout bij de Boys zorgt er voor dat topschutter Johan Honebeek alleen voor Rein Koudstaal verschijnt. Honebeek weet wel raad met dit buitenkansje en scoort eenvoudig: 0 - 1. Na tien minuten spelen krijgt Onstwedder Boys een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Rutgert Tipker wordt prima aangespeeld en komt oog in oog met keeper Sander Mulder, die goed zijn doel uitkomt en de inzet van Tipker stopt. Even later is er een kans voor de ploeg uit Hoogkerk, als Fabian de Vries diep gaat en de bal krijgt aangespeeld. Zijn inzet gaat net naast de doel van de Boys. Ook Barteld Faber weet uit een voorzet van Honebeek net niet het doel te vinden.

Onstwedder Boys probeert daar waar mogelijk de aanval te zoeken. De prima spelende Abel Jan Huiges zet na een half uur spelen de bal strak voor, waarna Rutgert Tipker net te kort komt om de bal binnen te schieten. Kort voor rust speelt Harm Visser zich goed vrij in de 16-meter, maar zijn schot gaat naast.

Kort na rust speelt Visser zich opnieuw goed vrij, maar gaat zijn schot over en even later is het Jos van der Veen die namens HFC de bal van afstand tegen de lat schiet. Rein Koudstaal brengt redding op een inzet van Honebeek, die een solo bijna doeltreffend af weet te ronden. Na twintig minuten spelen komt Onstwedder Boys op gelijke hoogte. Abel Jan Huiges kopt een corner van Rutgert Tipker prima binnen en laat Mulder in het doel van HFC kansloos: 1 - 1. Echte kansen komen er in de slotfase niet waarna de goed leidende scheidsrechter Wynne uit Groningen affluit.

Door dit resultaat blijft HFC koploper in de derde klasse C en staat Onstwedder Boys, dat thuis nog steeds ongeslagen is, op de elfde plaats met zestien punten. Komende zaterdag spelen de Boys in en tegen Loppersum. De wedstrijd begint om 14.30 uur.