27.05.2017 Boys promoveren naar derde klasse

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag  de uitwedstrijd tegen Veenhuizen met 0 - 0 gelijk gespeeld. Omdat de ploeg van scheidend trainer Fokke de Jonge de eerste wedstrijd met 3 - 2 had gewonnen, zijn de Boys gepromoveerd naar de derde klasse!

Uitblinker aan de kant van Onstwedder Boys was deze middag keeper Rein Koudstaal, die zijn team tegen een beter voetballend Veenhuizen keer op keer er doorheen sleepte met een aantal prima reddingen. Op het sportpark van Veenhuizen wijst de thermometer om half drie meer dan 30 graden aan. Beide ploegen beginnen dan ook voorzichtig aan het duel. Bij Onstwedder Boys ontbreken deze middag de langdurig geblesseerde spelers Chris Strockmeijer, Harm Jan Wilzing en Gerben Meems. Verder is Gerbrand Spaans geschorst en is Peter Orsel afwezig wegens ziekte. Het eerste wapenfeit komt op naam van Bram Schmidt, die na tien minuten spelen naast schiet. Even later weet Elmar Bijl met een lange bal Ties Bruining te bereiken. Hij schiet in kansrijke positie de bal voorlangs. Kort daarna schiet Gerwin de Wijk van afstand op het doel van Veenhuizen. Zijn schot wordt door keeper Jonathan Auwen tot corner verwerkt.

Daarna is het Veenhuizen dat Onstwedder Boys onder druk zet. Rein Koudstaal reageert eerst prima op een inzet van de voortdurend gevaarlijke Robert Elsinga. Even later weet dezelfde Elsinga met een uitstekende pass Wesley van der Veen te bereiken. Ook zijn inzet wordt door Koudstaal gestopt. Onstwedder Boys slaagt er nauwelijks in onder de druk uit te komen en lijdt veelvuldig balverlies. De goed leidende scheidsrechter Venekamp uit Schoonloo trapt ook niet in pogingen van de Veenhuizen spelers om na een buiteling in het strafschopgebied een penalty te claimen. Zo wordt de rust bereikt met een 0 - 0 stand.

Ook na rust is het éénrichtingsverkeer naar het doel van Onstwedder Boys. Veenhuizen start sterk en wil in een vroegtijdig stadium scoren. Elsinga schiet de bal eerst in de handen van Rein Koudstaal, waarna een schot van Brian Giezen net over gaat. Dezelfde Elsinga is na tien minuten spelen dichtbij een treffer, maar zijn inzet wordt nu geblokt door Taco Koudstaal. Even later redt Rein Koudstaal prima op een inzet van wederom Robert Elsinga. Vervolgens ontstaat er een gevaarlijke situatie uit een vrije trap van Veenhuizen. De bal wordt in het strafschopgebied gebracht, maar van dichtbij weet Veenhuizen andermaal niet te scoren en wordt een inzet opnieuw geblokt door één van de spelers van Onstwedder Boys. In het verloop van de tweede helft zijn er nog meer hachelijke situaties voor het doel van de Boys, maar dankzij Rein Koudstaal en een portie geluk blijft het 0 - 0.

In de slotfase wordt er aan beide kanten volop gewisseld. Bij Onstwedder Boys komen Nanne Huiges, Berjan Scheper en Geoffrey Aartsma in het veld. Uit een voorzet van Bram Schmidt kopt Sam van der Leest in de handen van Rein Koudstaal. De prima spelende Gerjan Kruiter, die deze wedstrijd Gerbrand Spaans vervangt, krijgt nog nog de gele kaart na een pittige overtreding op Elsinga. Veenhuizen doet wat het kan maar slaagt er niet meer in om nog gevaarlijk te worden. Als scheidsrechter Venekamp voor het laatst fluit is de vreugde bij Onstwedder Boys groot en verlaten de spelers van Veenhuizen teleurgesteld het veld.

Opnieuw wint net als vorige week in Onstwedde niet de betere ploeg, maar daar hebben de Boys maling aan. Zij mogen na twee jaar in de vierde klasse het een klasse hoger gaan proberen.