26.03.2016 Boys onderuit tegen Middelstum

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag de inhaalwedstrijd tegen Middelstum met 2 - 3 verloren. Bij de rust stonden de oranjehemden nog met 1 - 0 voor.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen, vanwege het overlijden van Johan Cruijff deze week. In het eerste kwartier gebeurt er weinig voor beide doelen. Na tien minuten spelen krijgt Harm Jan Wilzing een gele kaart na een overtreding op een tegenstander. Wilzing krijgt ook de eerste mogelijkheid voor de Boys, maar zijn inzet wordt door keeper Youran Mus tot corner gewerkt. Na bijna een half uur spelen krijgt Middelstum een uitstekende mogelijkheid. Van dichtbij schiet Siebrand Dijkema de bal echter net over het doel van Rein Koudstaal. Even later is het Onstwedder Boys dat op voorsprong komt. Na slecht uitverdedigen van Middelstum komt de bal bij Peter Orsel. Zijn voorzet is op maat en bij de tweede paal kan Gerko Scheper eenvoudig binnen koppen: 1 - 0. Voor rust krijgt Scheper nog een grote kans, maar zijn inzet gaat via keeper Mus over het doel.

Na de rust zijn de rollen omgedraaid. Middelstum, heeft de wind mee en uit een corner weet Anne Vaatstra in één keer de verre hoek te vinden: 1 - 1. Na tien minuten spelen in de tweede helft komt Middelstum op voorsprong. Vaatstra brengt een corner opnieuw voor het doel, en van dichtbij kan Thijs Hoeksema ongehinderd de bal in het doel koppen: 1 - 2. Middelstum komt kort daarna ook nog op 1 -3, als Gerard Bronsema een voorzet bij de tweede paal in het doel kopt.

Onstwedder Boys stelt er niet veel tegenover. Er zijn wat kleine kansen voor Chris Strockmeijer en Gerko Scheper, maar de bal wil er niet in. Pas in de extra tijd weet Nick Wagenaar met een bekeken schot het net te vinden, waardoor de eindstand 2 - 3 wordt.

Komende maandagmiddag speelt Onstwedder Boys de inhaalwedstrijd in en tegen Harkstede. Zaterdag 2 april staat de uitwedstrijd tegen VVK in Groningen op het programma.