10.12.2022 Belangrijke winst voor Boys in Assen

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Assen een belangrijke overwinning behaald. Gemakkelijk ging het niet, maar de laatste wedstrijd voor de winterstop werd met 3 – 2 gewonnen van concurrent FC Assen. Hierdoor staat Onstwedder Boys samen met RWF op kop in de vierde klasse D.

FC Assen maakt de laatste weken een moeilijke periode door. Vorige week werd thuis met 2 – 1 van RWF verloren en ook vandaag ging Onstwedder Boys met drie punten terug naar huis. De ploeg uit Onstwedde besliste kort voor tijd de wedstrijd dankzij een goal van Jarno Sterenborg.

Al na zes minuten spelen komt FC Assen op voorsprong. Een afstandsschot kan door Rein Koudstaal maar half verwerkt worden, waarna Sander van der Wal in de rebound kan scoren. Na twintig minuten spelen komen de Boys op gelijke hoogte. Jarno Sterenborg brengt Rutgert Tipker in stelling, die de bal over de keeper in het doel schiet. Voor rust is het echter de thuisclub die opnieuw op voorsprong komt. Een schot van Ramon Veenstra wordt door Gerben Meems ongelukkig van richting veranderd en verdwijnt in het doel van Onstwedder Boys: 2 – 1.

In de tweede helft zet Onstwedder Boys meer druk. Uit een vrije trap van Anne Wilzing maakt Gerko Scheper na ongeveer een kwartier spelen via een kopbal gelijk. Dan volgt een tumultueuze slotfase. Scheidsrechter Hannema geeft in eerste instantie een strafschop aan FC Assen, maar trekt dit weer in vanwege een vlagsignaal van Harm Jan Hartsuiker. Dit leidt tot veel protesten en onbegrip bij de spelers en supporters van FC Assen. Een overtreding op Gerko Scheper uit frustratie levert een verdediger van de thuisclub nog een rode kaart op. In de laatste minuut slaat Onstwedder Boys toe als een prima pass van Sven Jaegers bij Jarno Sterenborg terecht komt, die beheerst weet te scoren: 2 – 3. Ook na het eindsignaal van scheidsrechter Hannema is er nog wat gezeur en is het onvriendelijk, maar voor Onstwedder Boys is het een prima resultaat om zo de winterstop in te gaan.

Strand bovenaan: 1. RWF 22 punten uit 10 wedstrijden, 2 Onstwedder Boys ook 22 punten uit 10 wedstrijden en 3 Wildervank met 18 punten uit 10 wedstrijden. RWF heeft een iets beter doelsaldo.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Harm Visser, Sven Jaegers, Gerben Meems, Gerwin de Wijk (Ties Bruining), Rutgert Tipker, Sem Nieuwenhuis (Marcel Paans), Jarno Sterenborg, Anne Wilzing en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. P.R. Hannema (Groningen)
Gele kaarten: Sven Jaegers, Anne Wilzing en Gerko Scheper