15.04.2023 Belangrijke overwinning Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft zich zaterdagmiddag in Bovensmilde gerevancheerd voor de 3 – 0 nederlaag vorige week tegen Mussel. Laagvlieger BSVV werd met 1 – 4 geklopt, waardoor de ploeg van Guus Zantinga nu drie punten voorsprong heeft op concurrent RWF. Komende zaterdag staat de wedstrijd tussen de Boys en RWF op het programma.

Bij Onstwedder Boys ontbrak deze middag Anne Wilzing, die nog niet hersteld is van een enkelblessure. BSVV won vorige week eenvoudig met 5 – 0 van NWVV en heeft de punten hard nodig om degradatie te ontlopen.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd is het Kaji Mohammed die namens de thuisclub vanaf een meter of twintig de bal net over het doel van de Boys schiet. Het zal één van de spaarzame momenten zijn in de eerste helft dat de ploeg uit Bovensmilde gevaarlijk kan worden. Na vijf minuten spelen laat keeper Melvin van den Broek de bal los en krijgt Jarno Sterenborg de kans om de score te openen. In eerste instantie schiet hij de bal tegen van den Broek aan en vervolgens gaat zijn tweede poging net naast. In de elfde minuut komt Onstwedder Boys alsnog op voorsprong. Marcel Paans verovert de bal en weet met een bekeken pass Gerko Scheper te bereiken, die keeper van den Broek kansloos laat: 0 – 1. Vijf minuten later wordt het ook 0 – 2 als Sven Jaegers van achteruit met een prima lange bal Jarno Sterenborg in stelling brengt. Sterenborg kan ongehinderd richting het doel van BSVV gaan en geeft de keeper van de thuisclub geen kans.

BSVV probeert af en toe wel de spitsen te bereiken en bij een voorzet vanaf de linkerkant kan Rein Koudstaal de bal maar half verwerken, waarna Ponis Peter Masiri namens BSVV net naast schiet. Na bijna een half uur spelen kan Onstwedder Boys de score verder opvoeren als Jarno Sterenborg Gerko Scheper aan de linkerkant weet aan te spelen. Scheper stuit echter op Melvin van den Broek, die een grotere achterstand weet te voorkomen. BSVV komt even later terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Nico Hoogeveen vanaf een meter of twintig gaat via de binnenkant van de paal in het doel: 1 – 2. Onstwedder Boys stelt echter snel orde op zaken, want twee minuten later staat het al weer 1 – 3. Een voorzet van Gerwin de Wijk wordt door Gerko Scheper ingekopt. Keeper van den Broek redt in eerste instantie prima, maar is kansloos op de rebound die door Sem Nieuwenhuis in het doel wordt gewerkt. Er is geen reden om extra tijd toe te voegen voor scheidsrechter Schepers, die na precies 45 minuten fluit voor de rust.

In het begin van de tweede helft krijgt Marcel Paans een gele kaart wegens gevaarlijk spel. Na tien minuten spelen krijgt Onstwedder Boys een strafschop vanwege een handsbal in het strafschopgebied. Een wel erg gemakkelijk gegeven strafschop, hetgeen de spelers van BSVV met woord en gebaar aan de scheidsrechter duidelijk proberen te maken. Schepers is echter niet op andere gedachten te brengen. Gerwin de Wijk, die normaal gesproken de strafschoppen benut, mist vandaag vanaf 11-meter. Van den Broek kan de matig ingeschoten strafschop eenvoudig tegenhouden. Een klein beetje gerechtigheid zullen we maar zeggen. Van den Broek heeft het druk deze middag en moet ook in actie komen bij een schot van Marcel Paans en een inzet van Harm Visser, die in het strafschopgebied prima wordt aangespeeld door Jarno Sterenborg.

Twintig minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist als Gerwin de Wijk vanaf de linkerkant een vrije trap neemt, die door iedereen in het strafschopgebied wordt gemist en in het doel verdwijnt: 1 – 4. Guus Zantinga wisselt in de slotfase nog Sven Jaegers en Gerko Scheper, die bij een gele kaart de wedstrijd tegen RWF zouden moeten missen. Scheidsrechter Schepers geeft trainer/coach Hans Kamphuis van BSVV en zijn assistent nog een gele kaart vanwege commentaar op de leiding. Er gebeurt verder niet veel meer voor beide doelen, zodat 1 – 4 de eindstand wordt.

Zoals gezegd is komende zaterdag de kraker in de vierde klasse D tussen Onstwedder Boys en RWF. De wedstrijd op De Boskamp begint om 14.30 uur. Komt allen!

Opstelling: Rein Koudstaal, Gerben Meems (Michel Beikes), Marcel Paans, Sven Jaegers (Nick Wagenaar), Luc Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk, Rutgert Tipker, Sem Nieuwenhuis, Harm Visser, Jarno Sterenborg (Mart Wilzing) en Gerko Scheper (Bert Jan Wilzing).
Scheidsrechter: dhr. J.B. Schepers (Hoogeveen)
Gele kaart: Marcel Paans