11.09.2021 Bekerwinst voor Onstwedder Boys

Na de 5 - 0 overwinning vorige week in en tegen Harkstede, heeft Onstwedder Boys ook de tweede bekerwedstrijd in winst omgezet. Tegen Damacota werd het op Sportpark De Boskamp opnieuw 5 - 0.

Binnen vijf minuten slaagt Onstwedder Boys er in om te scoren. Jarno Sterenborg geeft aan de rechterkant de bal mee aan Gerko Scheper, die alleen op het doel van Damacota af kan gaan en beheerst de bal binnenschiet: 1 - 0. Na 25 minuten spelen wordt het 2 - 0 voor Onstwedder Boys. Gerko Scheper kopt bij de tweede paal een vrije trap van Harm Visser tegen de touwen. Voor rust zijn er nog wat mogelijkheden voor de Boys, waarbij Scheper met een inzet nog een keer de paal raakt. Damacota komt er aanvallend niet aan te pas.

Na rust wordt de ploeg uit Nieuwe Pekela wat gevaarlijker. Martin Pinkster krijgt een uitgelezen kans om de spanning in de wedstrijd terug te brengen, maar schiet hoog over het doel van Rein Koudstaal. Na een kwartier spelen profiteert Jarno Sterenborg van een fout in de verdediging van Damacota en kan eenvoudig de 3 - 0 binnen tikken. Even later krijgt Onstwedder Boys een strafschop. Arjen Velthuis wordt binnen de 16-meter aangetikt, waarna scheidsrechter Hut de bal op de stip legt. Gerko Scheper kan zijn derde doelpunt van de middag maken, maar ziet zijn strafschop gestopt door de keeper van Damacota.

De spits van Onstwedder Boys weet tien minuten voor tijd wel te scoren na een snelle aanval over de linkerkant, Arjen Velthuis geeft voor en van dichtbij is het voor Scheper een koud kunstje de 4 - 0 aan te tekenen. Nadat een doelpunt van Damacota wegens buitenspel is afgekeurd, wordt het vlak voor tijd 5 - 0 voor Onstwedder Boys. Nick Wagenaar scoort uit een vrije trap van Harm Visser.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys de laatste bekerwedstrijd. Tegenstander is dan Siddeburen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt in Siddeburen gespeeld.