17.07.2017 Beachduo Mulder/Dijkman tweede op NK

Britt Mulder uit Onstwedde en Lian Dijkman uit Scheemda zijn afgelopen weekend in Scheveningen tweede geworden op het open Nederlandse Kampioenschappen beachvolleybal voor meisjes onder de 15 jaar. Een geweldige prestatie!

Britt en Lian begonnen afgelopen zaterdag om 10.00 uur met hun wedstrijden op het strand van Scheveningen. Er deden in totaal 27 koppels mee in deze leeftijdscategorie. In eerste instantie zaten de meiden in een poule van drie teams, waarin ze twee keer tegen elk koppel moesten spelen. In deze poule zat meteen een sterk koppel waartegen ze direct hun kwaliteiten moesten laten zien. Tegen dit duo werd 1 x verloren met twee punten verschil en 1 x gewonnen met twee punten verschil. Aangezien Britt en Lian na vier wedstrijden een beter puntensaldo hadden gingen ze door als nummer 1 van de poule.

Britt en Lian kwamen vervolgens in de winnaarspoule terecht, samen met drie andere teams. In deze poule werden 3 wedstrijden gespeeld, die allemaal in winst werden omgezet. Door het resultaat van de eerste dag wisten de meiden dat ze bij de laatste acht zaten. Nog even relaxen op het strand en daarna naar het hotel voor een lekkere maaltijd en een goede nachtrust.

De volgende dag om 10.00 uur begon het duo uit Oost-Groningen weer met hun wedstrijden. Ook nu zaten ze in een poule van vier teams. Na een paar zeer spannende wedstrijden werden de meiden uiteindelijk eerste in de poule. Hierdoor waren ze zeker van een plaats bij de laatste vier. Er moest vervolgens een halve finale gespeeld worden. De eerste set van deze wedstrijd werd nipt met 23-21 gewonnen. De tweede set ging iets makkelijker en werd met 21-14 gewonnen. Hier waren beide meiden super blij mee, want nu mochten ze de finale spelen om de eerste en tweede plaats!

De finale was qua entourage al geweldig. Britt en Lian mochten in het grote beachstadion in Scheveningen hun finale spelen. Tegenstanders waren Brecht Piersma en Desy Poiesz. Ook werden de teams voorgesteld en was er een commentator aanwezig. De eerste set in de finale werd nipt verloren met 19-21. Er waren in de tweede set nog kansen, maar helaas ging ook deze set verloren met 16-21.

Achteraf waren de meiden toch super blij en tevreden met de tweede plaats. Britt en Lian vertelden achteraf dat ze hun beste toernooi van het seizoen hadden gespeeld. Er werd goed gecommuniceerd en er werden weinig onnodige fouten gemaakt. Pieken op het juiste moment dus. Om 20.30 uur kwamen de beachvolleybalsters weer aan in Onstwedde, waar ze verrast werden door familie en vrienden die snel nog even wat vlaggetjes en een spandoek hadden opgehangen.