03.07.2017 Arjan Marchand wint Omloop

Oud-Onstwedder Arjan Marchand is winnaar geworden van de Onstwedder Omloop. De stad Groninger liep de tien kilometer in 32 minuten en 49 seconden.

Op de tweede plaats eindigde Freek Hoolsema uit Assen in een tijd van 33 minuten en 47 seconden. Gerard Vos uit Appingedam finishte als derde in 34.12.

Bij de dames ging de winst naar Kerstin Evers uit het Duitse Papenburg. Haar tijd was 39 minuten en 31 seconden. Ruim drie minuten later kwam Janke van der Laan uit Winschoten als tweede over de finish, terwijl Lydia Doornbos uit Appingedam kort daarachter als derde de finishlijn passeerde.

Beste Onstwedder was Bert Jan Wever. Hij deed ruim 38 minuten over de tien kilometer. Tweede Onstwedder in de Omloop was Roelof Draadjer, terwijl René Smith op de derde plaats eindigde. Plaatselijk favoriet Tonnie Knigge viel na zo'n drie kilometer lopen uit met een blessure.

Bij de vrouwen was Marijke Robertus verreweg de snelste vrouw uit Onstwedde met een tijd van net onder de 45 minuten. Tweede werd Elien Wubs, die ook onder de 50 minuten bleef en op de derde plaats eindigde Petricia Wever - Wubs.