06.09.2016 1e Ride & Run daverend succes !

Afgelopen zaterdag werd in Onstwedde onder ideale omstandigheden de eerste Ride & Run georganiseerd. De 60 teams, bestaande uit een paard met ruiter en een hardloper, vertrokken vanaf 10 uur vanaf het Evenemententerrein bij de manege in Onstwedde om naar keuze, die vooraf was gemaakt, in gezamenlijkheid een afstand van 5 of 10 kilometer af te leggen.

De tijd van de laatst binnenkomende was uiteindelijk bepalend voor de eindklassering. Voor velen was het meedoen belangrijker dan het winnen en dat was ook de opzet van dit evenement dat tot dusverre nog niet in deze vorm in noord-Nederland was georganiseerd. Volgens Dorien Smith van het organiserende comité waren de reacties van de deelnemers na afloop unaniem positief. Op facebook was het een ware stortvloed van complimenten zoals fantastische routes, geweldig evenement, perfect georganiseerd. Iets om een beetje verlegen van te worden volgens Dorien en het legt de lat voor een volgende versie gelijk wel hoog. Maar dat die er komt is al bijna zeker want bijna alle teams namen afscheid met de woorden: tot volgend jaar.

Ook RTV Noord maakte nog haar opwachting tijdens het evenement. Het nieuwe TV programma “Expeditie Grunnen” onderging bij de Ride & Run haar vuurdoop. Presentator Tom Mulder beklom voor deze gelegenheid zelfs een paard waarmee hij, na slechts 200 meter wedstrijd, wel als eerste de finishlijn wist te passeren. 

Het aspect gezelligheid en gemoedelijkheid vierde hoogtij tijdens het evenement dat grotendeels over onverharde paden voerde door het prachtige landschap rond Holte en Ter Wupping. Door de bereidheid van een groot aantal sponsors om het evenement, zowel in financiële zin als in materiële zin te ondersteunen en door de inzet van heel veel vrijwilligers, die volledig belangeloos een groot deel van hun weekend opofferden, werd dit evenement een enorm succes.

De 5 kilometer wedstrijd werd gewonnen door het team Morige, bestaande uit ruiter Kim Buurmeijer en loper Tim Renken met het paard Lieta die de afstand in 19,43 min wisten af te leggen.  De eerste prijs in de 10 kilometer categorie ging in 39,33 min naar het team Diamant bestaand uit ruiter Annelies Kamminga met het paard Pepper en loper Tonnie Knigge.

De uitslagen en bekijk nog veel meer foto's

Foto's 5 km

Foto's 10 km