• Terug
  • Regio
  • Westerwolde maakt woningsplitsing mogelijk
3 juli 2024

Westerwolde heeft net als veel andere gemeenten behoefte aan meer woningen. De gemeenteraad heeft besloten om woningsplitsing onder voorwaarden toe te staan in Westerwolde.

Harm-Jan Kuper, wethouder wonen: “Een van de manieren om woningen toe te voegen is om gebruik te maken van de woningen die er al zijn. Wij denken dat wij door de mogelijkheid te bieden om een woning op te splitsen, kansen bieden. Zowel voor mensen die nu wellicht een grotere woning hebben dan dat zij nodig hebben, als voor mensen die een woning zoeken.”  

Woning splitsen
In gemeente Westerwolde is het nu onder bepaalde voorwaarden mogelijk om een woning te splitsen. Bij woningsplitsing wordt één woning omgebouwd tot twee zelfstandige woningen. De woningen hebben beide een eigen voordeur en eigen voorzieningen zoals een keuken, badkamer, slaapkamer en berging. Dit is mogelijk in de dorpen. Voor het buitengebied kan dit bij woningen die karakteristiek of monumentaal zijn. Woningsplitsing is één van de maatregelen van de gemeente om meer woningen toe te voegen. Onlangs zijn ook al kavels in de verkoop gekomen vanuit de gemeente. Komend jaar is de verwachting dat er nog meer kavels in de verkoop komen. Het doel is om de komende jaren minimaal 300 woningen toe te voegen.

Meer informatie