• Terug
  • Regio
  • Nieuw online hulpmiddel voor mantelzorgers in Westerwolde
8 oktober 2024

De gemeente Westerwolde en Welzijn Westerwolde hebben een website gemaakt om mantelzorgers te helpen: de Mantelzorgtest. Met deze test kunnen mantelzorgers zien hoeveel tijd ze aan zorg besteden en welke organisaties hen kunnen helpen om de zorg lichter te maken. Op donderdag 17 oktober om 14.00 uur lanceert wethouder Wietze Potze de Mantelzorgtest bij het Trefpunt Mantelzorg in Blijham.

Mantelzorgtest
Mantelzorgers hebben vaak meerdere zorgtaken. Ze zijn bijvoorbeeld kok, chauffeur en verzorger. Dit kan veel voldoening geven, maar is soms ook zwaar. Veel mantelzorgers merken niet hoeveel ze eigenlijk doen en hoeveel tijd ze voor zichzelf overhouden. Door de Mantelzorgtest in te vullen, krijgen ze hier een goed beeld van. De test geeft vervolgens een persoonlijk advies. En een overzicht van organisaties die hen kunnen helpen om de zorg lichter te maken.

Mantelzorg in Westerwolde
Volgens MantelzorgNL is in de gemeente Westerwolde 1 op de 3 inwoners mantelzorger. Van deze groep is 10% overbelast. Mantelzorgers zijn belangrijk voor de zorg van hun dierbaren. Wethouder Wietze Potze: “Wij waarderen onze mantelzorgers enorm en willen hen dan ook graag helpen. Daarom hebben we samen met Welzijn Westerwolde en Stichting Mantelzorgtest een speciale versie van de test voor mantelzorgers in Westerwolde gemaakt.”

Programma lancering
Wethouder Potze zal de website lanceren bij het Trefpunt Mantelzorg van Welzijn Westerwolde in Blijham. Coördinator Steunpunt Mantelzorg Marian Kiewiet laat zien hoe de test werkt. Daarna kunnen mantelzorgers zelf de test invullen. Medewerkers van Welzijn Westerwolde staan klaar om hen daarbij te helpen. De test is te vinden op de website.

Website