18.01.2024 Westerwolders blij met Spreidingswet

Enkele tientallen Westerwolders en sympathisanten hebben in Den Haag in winterse omstandigheden hun steun betuigd aan de Spreidingswet. Beladen met honderden Bigshoppers, vele brieven en spandoeken ‘Spreiden moet’ hebben ze de Eerste Kamerleden aangemoedigd om zich achter deze wet te scharen. Met de Spreidingswet kan een begin worden gemaakt aan een eerlijker verdeling van asielzoekers over het land.

De werkgroep ‘Spreiden moet!’ gegroepeerd rond het kunstcentrum Artphy vond het belangrijk om duidelijk te maken dat ze achter bewoners, medewerkers en gemeentelijke bestuurders staan. “De druk op Ter Apel gaat alle perken te buiten. Voor de vluchtelingen en ook het dorp is de situatie onmenselijk. De opvang- en doorstroomcrisis moet nu beteugeld worden.”

Stadskanaal en Westerwolde vangen nu veel meer vluchtelingen op dan de rest van het land. Nu ook de Eerste Kamerfractie van de VVD voor de Spreidingswet stemt, kan er gewerkt worden aan oplossingen. De regio’s Groningen en Flevoland voldoen aan hun opvangtaak, nu moeten ook de andere regio’s in het gehele land meer vluchtelingen opnemen.

De werkgroep toont zich tevreden: “We hebben de actie binnen enkele dagen opgetuigd. Mede dankzij de medewerking van diverse andere landelijke instellingen hebben we veel publiciteit gekregen. We hebben ons steentje mogen bijdragen. Dat voelt goed.”

Voor meer informatie: Zie website

Foto's: Artphy