30.09.2020 WandelenWerkt in Midwolda

Op woensdag 30 september was er in het kader van WandelenWerkt weer een mooie wandeling uitgezet vanuit Gasterij Smits in Midwolda.

Ook hier stond om 8.45 uur de koffie weer klaar en konden de deelnemers die zich hiervoor hadden opgegeven zich melden bij wandelcoach Eltjo Glazenburg. Om 9.15 uur vertrok de groep van 10 km. wandelaars. Ze gingen eerst even langs het Wissellaantje. Ooldrik Modderman vertelde dat deze plek vroeger een belangrijke plek was in de lijn van “Oal Graitje” , de legendarische tram van dit deel van de provincie. Hier werd namelijk van locomotief gewisseld.

Verder ging de wandeling voor een groot gedeelte door het Midwolder bos. In dit bos hadden de deelnemers  een ontmoeting met de kudde Konikpaarden. Of het aan de macht van het getal ligt was  niet duidelijk, maar de paarden gedroegen zich voorbeeldig.
Vanuit het bos ging het voor een gedeelte langs het Oldambtmeer. Ook hier weer een schitterende sfeer waar ze  mooi de zon in het water konden zien schijnen. Via een ander gedeelte van het bos ging het richting Ennemaborg. Van hieruit ging het langs de ijsbaan, waar ooit Ard Schenk nog op heeft geschaatst, weer richting Gasterij waar voor de liefhebbers zoals gebruikelijk de soep weer klaar stond.

Foto's: Jan Bossen Onstwedde.info