27.01.2024 Wandelen in Westerwolde populairder

Uit cijfers blijkt dat er in 2023 ruim twintig procent meer wandelaars naar Westerwolde en omgeving kwamen dan het voorgaande jaar. Dat maakt stichting Wandelen in Westerwolde bekend.

De 40 wandelingen van de stichting trokken vorig jaar naar schatting ruim dertigduizend bezoekers. Daarnaast was het Westerwoldepad goed voor bijna tienduizend wandelaars. Het Westerwolde Wandelweekend trok vorig jaar ruim zevenhonderd deelnemers.

Voorzitter Henk Oosterhuis van Wandelen in Westerwolde denkt dat de toename grotendeels komt doordat de routes nu bewegwijzerd zijn. Ook is er meer publiciteit gemaakt. Er zijn in 2023 twee nieuwe folders uitgegeven die gretig aftrek vinden. Ook maakte de stichting een begin met het uitbrengen van informatie over elke route op ansichtkaartformaat. Dit voorjaar zijn deze kaarten voor alle routes beschikbaar.

De stichting Wandelen in Westerwolde onderhoudt veertig wandelingen en het bijna honderd kilometer lange Westerwoldepad in de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde. Daarnaast voeren vrijwilligers van de stichting het onderhoud uit van twaalf wandelingen van Staatsbosbeheer.

Bij de foto: Vrijwilligers van Wandelen in Westerwolde plaatsen een routemarkering (foto Wandelen in Westerwolde).