15.10.2019 Onrust over zorg in Zuidoost-Groningen

Gemeenteraad Stadskanaal bezorgd over het verdwijnen van werkgelegenheid bij het Refaja.

De gemeenteraad van Stadskanaal is geschrokken van het verlies van arbeidsplaatsen in het Refaja Ziekenhuis. Het is een dreun voor de medewerkers en de raad maakt zich dan ook zorgen over de toekomst van het ziekenhuis. Hij roept het college op om stevig in gesprek te blijven met Menzis en Treant en te blijven aandringen op heldere communicatie over de beschikbaarheid van zorg in Zuidoost-Groningen.

De gemeente is mede op aandringen van de raad al geruime tijd in gesprek met Treant en Menzis over een Groninger antwoord op een Gronings (zorg)probleem. Met als doel dat goede zorg dichtbij en bereikbaar blijft in Zuidoost-Groningen. Hiervoor moeten vier belangrijke zaken geregeld worden: een uitbreiding van de ambulances, een goed AED-netwerk, een ambitieuze investering in innovatieve ouderenzorg en een oplossing voor de extra transportbewegingen.

Helder over wat er blijft
De gemeenteraad beseft dat hij niet verantwoordelijk is voor de beslissingen die de Treant Zorggroep neemt, maar ziet dat die onvoldoende worden uitgelegd. Er wordt nu steeds gepraat over wat er weg gaat, maar het is voor de inwoners totaal onduidelijk wat er blijft en wat er bij komt.
De gemeenteraad nodigt Treant en Menzis dan ook uit om dit in de raadscommissie toe te lichten en garanties te geven voor goede zorg in onze regio.

Foto: archief Onstwedde.info