09.06.2020 Onderhoud fietspaden van start

Fietsplezier staat voorop  

Vanaf maandag 29 juni start de gemeente met het onderhoud van fietspaden in de hele gemeente. Het gaat voornamelijk om fietspaden die dichtbij of naast bomen liggen en waar door wortelgroei oneffenheden zijn ontstaan in het fietswegdek. Op basis van een inspectie in het voorjaar van 2019 van alle asfalt fietspaden die onze gemeente rijk is, heeft de gemeente besloten om met prioriteit te starten aan het onderhoud van onze fietspaden.

Het onderhoud wordt eenmalig gefinancierd vanuit ‘groot onderhoud wegen’. Wethouder Goziena Brongers: “Fietsen is belangrijk, zowel voor de gezondheid van onze inwoners als voor ons milieu. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om het onderhoud van onze fietspaden aan te pakken. Fietsplezier voor iedereen staat voorop!”

Werkzaamheden
Alle fietspaden zijn visueel geïnspecteerd en op basis daarvan start het onderhoud vanaf maandag 29 juni. De aannemer gaat dan bezig om de oneffenheden in het asfalt weg te frezen. Deze werkzaamheden duren ongeveer tot en met 18 juli. Na de bouwvak wordt in de periode van 10 tot en met 21 augustus het gefreesde gedeelte voorzien van een slijtlaag. Hierdoor zal het fietsgenot weer toenemen in onze gemeente.  

Fietspaden
Stadskanaal is een gemeente met veel groen. Er staan dus langs onze fietspaden ook veel bomen. Deze fietspaden hebben vooral schade door het omhoogkomen van boomwortels. Het onderhoud zal gebeuren aan de fietspaden die dichtbij of naast bomen liggen. Dit zorgt de komende jaren voor betere fietspaden en dus meer fietsplezier.

Meer weten? Kijk op onze website.

Website

Foto: Gemeente Stadskanaal