17.12.2021 Midwinterhoornwandeling afgelast

Door: Jan Bossen Onstwedde.info

 

De Vereniging Plaatselijk Belang Veele en de Giezelbaargbloazers hebben een moeilijk besluit moeten nemen.

Ze hebben de traditionele midwinterhoornwandeling in Veele voor de tweede keer moeten afgelasten. Deze stond gepland op 6 januari 2022, de avond van Drie Koningen.

Zoals de situatie zich nu laat aanzien over de adviezen en de daarbij behorende beperkingen, achten de beide verenigingen het niet verantwoord grote groepen mensen de duisternis in te sturen.
In het verleden heeft men de ervaring opgedaan dat er gemiddeld ruim 1000 mensen op de wandeling afkomen. Als de organisatie erop moet toezien dat de anderhalve meter in acht wordt genomen zullen vrijwilligers als een soort politieagent moeten optreden, en dat is niet wat we willen aldus het bestuur. En onderweg en bij de finish is er bovendien altijd de gelegenheid een drankje en een hapje te nuttigen.  Ook hier zal het te druk zijn.
We willen niet op ons geweten hebben dat tijdens ons evenement mensen besmet raken met het virus, is de reden van dit besluit, met pijn in het hart genomen.

Wat ook een duidelijke aanwijzing is geweest is dat veel zusterverenigingen van de Giezelbaargbloazers ook hun activiteiten hebben afgelast. Dit zijn o.a. de grote Twentse midwinterhoornwandeling, steeds door een andere blaasgroep georganiseerd, de Kuiertocht in Zuidwolde, de Advent wandeling in Westerbork, en het grote blaastreffen, met hieraan verbonden  het Nederlands kampioenschap midwinterhoornblazen, in de buurt van Hardenberg.

De hoop is dat de wandeling in 2023, wederom op 6 januari, weer kan gehouden.

Foto: Bé Eelsing