25.06.2021 Leefsamen Westerwolde

Een combinatie van slimme sensoren en een sociaal hulpverleningsnetwerk.

Ongeveer 2.500 inwoners van Westerwolde krijgen een uitnodiging om Leefsamen een half jaar gratis te proberen. Leefsamen zorgt op een slimme manier voor zorg én veiligheid  in eigen huis. Steeds meer ouderen blijven langer in hun eigen huis wonen. Dit kan zorgen voor uitdagingen. Vooral op het gebied van veiligheid en ondersteuning. Voor deze mensen kan Leefsamen een oplossing zijn.

Hoe werkt Leefsamen Westerwolde?
Leefsamen waarschuwt automatisch familie of buren als er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld als er een deur of raam opengaat op een gek tijdstip. Of bij brand of een panieksituatie. Leefsamen werkt met draadloze sensoren die in een woning worden geplaatst. Er zijn verschillende sensoren en inwoners bepalen zelf welke geplaatst worden. Ze worden volgens hun leefpatroon ingesteld, en slaan alarm als iemand daarvan afwijkt.

Aanmelden kan tot 9 juli 2021
Inwoners die een brief van de gemeente hebben gekregen kunnen zich aanmelden bij Leefsamen. Dat kan nog tot 9 juli 2021. Kijk voor meer informatie op de website. Leefsamen wordt aangeboden in samenwerking met Veiligheidsregio Groningen, gemeente Westerwolde, Groninger Dorpen, Avebe en Akkedeer.

Website