10.10.2020 De Giezelbaargbloazers oefenen weer

De Giezelbaargbloazers uit Veele zijn vanaf 3 oktober j.l. weer begonnen met hun oefenochtenden.

In de schuur van één van de blazers, Harm Tammes,  komen ze weer bijeen om zich voor te bereiden op het komende blaasseizoen. Eenvoudig zal dit niet zijn.
In verband met de besmettingsdreiging van het Covid 19 virus hebben ze te maken met veel beperkingen. Een aantal blazers heeft aangegeven het niet verantwoord te vinden om te komen. Toch kunnen de oefeningen doorgaan. Het is heel goed mogelijk om de anderhalve meter afstand te bewaren. Het blazen op zich levert ook geen bezwaar, je kunt met een midwinterhoorn bij wijze van spreken nog geen kaars uitblazen.
Ook wordt er iedere oefenochtend een lijst opgesteld voor Bron en contactonderzoek, en deze wordt dezelfde dag nog aan alle blazers toegezonden.

Hoe het met eventuele optredens zal gaan is nog onduidelijk. Maar er liggen al weer een paar aanvragen, maar ook daar wordt kritisch naar gekeken. Vooral wanneer dit binnen is. In de buitenlucht, en op anderhalve meter afstand is er gelukkig nog veel mogelijk. 

Op 10-10-2020 was Wiebe Klijnstra van RTV Noord aanwezig om een item te verzorgen in een rechtstreekse uitzending op radio Noord.

Foto's Jan Bossen Onstwedde.info