24.11.2022 Bijeenkomst over armoede

Mede als gevolg van de stijgende energiekosten en inflatie is ook in Nederland armoede een steeds groter probleem: ruim 1 miljoen mensen ondervinden hier de gevolgen van. Her- en erkennen dat dit zo is en hulp vragen – want die is er – zijn niet makkelijk, maar wel noodzakelijk om uit armoede te komen. Daarover gaat de Themabijeenkomst Armoede van belangenbehartigers Zorgbelang en zaVie op donderdag 8 december in Groningen. Deelname is gratis!

Tijdens de themabijeenkomst wordt het onderwerp armoede concreet gemaakt. Wat is armoede eigenlijk? Hoe herken je het? En wat zijn de gevolgen voor iemands dagelijks leven? Daarnaast is er aandacht voor oplossingen. Hoe maak je armoede bespreekbaar? En wie of wat kan helpen?

Sprekers
Sprekers zijn Marloes de Bie en IJmte Groeneveld. Marloes is projectleider van Kansrijk Groningen. Door dit project is de afgelopen drie jaar het leven van veel mensen die in armoede leven aanzienlijk verbeterd. IJmte is ervaringsdeskundige, hij vertelt hoe hij in armoede terechtkwam én wat hem heeft geholpen om er weer uit te komen. En natuurlijk is er ruimte voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen!

Praktische informatie
De themabijeenkomst vindt plaats op donderdag 8 december, van 13.30 - 16.30 uur (inloop vanaf 13.00) in Hanze Plaza, Protonstraat 16 in Groningen. De middag is bedoeld voor mensen die zelf met armoede te maken hebben (gehad), naasten, belangenbehartigers, professionals, beleidsmakers én andere belangstellenden. Deelname is gratis, in verband met een beperkt aantal plaatsen wel graag van tevoren aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 5 december.

Aanmelden

Meer informatie