07.05.2019 Auto Maatje Westerwolde

ANWB Automaatje Westerwolde zoekt chauffeurs.

Op dit moment zijn er 11 vrijwilligers actief die zich inzetten voor de mobiliteit van andere buurtbewoners. Automaatje telt op dit moment 35 deelnemers die gebruik maken van dit project. Om die groei goed te kunnen afhandelen zijn er meer chauffeurs nodig.

ANWB Automaatje
Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB automaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB automaatje Westerwolde toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociaal en maatschappelijk leven. Dit kan zijn naar de kapper, het ziekenhuis,  de huisarts, maar ook lekker koffie drinken bij een vriend(in).

ANWB automaatje is al actief in 17 gemeenten in Nederland
Om gebruik te kunnen maken van automaatje Westerwolde belt de deelnemer twee dagen van te voren met de coördinator. Deze koppelt de deelnemer aan de beschikbare chauffeur in de buurt. De deelnemer rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent/km gerekend.
Wie deelnemer of vrijwilliger wil worden kan contact opnemen met onderstaand telefoonnummer.

T: 085-0710402

Bron: Westerwolder lougblad