06.10.2021 50 jaar SHC Stadskanaal

Op 6 oktober is het feest bij het Streek Historisch Centrum in Stadskanaal.

Ze bestaan deze dag precies 50 jaar. Dit jubileum werd gevierd in de villa Huize ter Marse waar het SHC sinds 1975 gevestigd is. Ter gelegenheid van dit jubileum is er een speciale uitgave van het blad Veerten uitgebracht. Hiervan werd het eerste exemplaar door directeur van het SHC Helen Kämink  overhandigd aan  wethouder Goziena Brongers van de gemeente Stadskanaal.

Tijdens het officiële gedeelte stonden verschillende sprekers stil bij de geschiedenis van het SHC en hun doelstelling. Maar er werd ook alvast vooruit gekeken. Het is de wens van het centrum dat het binnen afzienbare tijd wordt ondergebracht in de bibliotheek.
De verwachting is dat het daar beter tot zijn recht komt, en dat het toegankelijker wordt voor het publiek.  Ook zal daar meer ruimte zijn om het zeer uitgebreide archief onder te brengen.

Tijdens het informele gedeelte was de ruimte rondom het centrum sfeervol ingericht, en kon er onder genot van een hapje en een drankje even worden bijgepraat. Dit onder begeleiding van live muziek.

Foto’s: Jan Bossen Onstwedde.info