13.08.2019 35e traditionele fietsdriedaagse

VLAGTWEDDE – Ook tijdens deze Week der Besten kunnen de fietsliefhebbers aan hun trekken komen.

Vandaag was de start van de 35e traditionele fietsdriedaagse. Tot en met de inhaaldag, donderdag, kan er gefietst worden. Er is een korte route van ongeveer 20 km en een lange route van ongeveer 40 km.

De start is tussen 15.00 uur en 18.00 uur bij het kantoor Tourist-Info, Dr. P.Rinsemastraat 7, Vlagtwedde. De routes zitten in een boekje, zodat deze bewaard kunnen worden en je de routes ook later nog eens kunt fietsen. Elke deelnemer krijgt na 3 routes te hebben gefietst een leuke herinnering. Tevens is er een verloting en elke avond een traktatie.

Gisteren hebben zich 303 deelnemers aangemeld. Morgen kan er ook nog worden gestart. De korte route was richting Bourtange en via Veelerveen weer terug naar Vlagtwedde. De lange route maakte nog een lus over Duitsland. De deelnemers moesten bij Gasthof Prangen stempelen. De laatste stempel konden de deelnemers halen bij de Pannenkoekenboerderij in Vlagtwedde.

Het recordaantal deelnemers bedraagt 455. De organisatie hoopt dat deze verbroken wordt. Of dit lukt moet morgen blijken.

Voor vragen kunt U terecht tijdens kantooruren van 10.00 uur tot 12.00 uur bij Tourist-Info Vlagtwedde,  T (0599) 312118.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel