12.06.2012 Trijnie Meems

Op naar nieuwbakken Onstwedde.info bestuurslid Trijnie Meems en haar parfumflesjes. In de veronderstelling ook hier de verzameling te kunnen verrijken, net als het succes bij Harm Lutjeboer, bleek dat Trijnie haar verzameling toch van een ander slag flesjes was dan de lege parfumflesjes die wij mee hadden gebracht.
Met onze gedachten bij de gewone parfumflesjes die je bij de drogist koopt, waren we toch wel verbaasd dat die er dus ook in een verkleinde versie bestaan, oftewel miniatuurflesjes. Het gaat dan niet over de testers die je vaak bij een cadeau krijgt, maar over echte miniversies van het grote potje. Een hele kast vol heeft Trijnie ervan, maar dat wil al gauw als je al 10 jaar voor aan het sparen bent. Ze zijn echter in Nederland bijna niet te krijgen, de meesten heeft ze via marktplaats gekocht of in het buitenland waar je grote parfumeries hebt die de flesjes verkopen.

‘Overal hebben ze parfum ingestopt’    
Naast de kleine flesjes is haar oog ook gevallen op een aantal grotere, bijzondere flessen, met name van het merk Avon. Een gitaar, een locomotiefje, overal hebben ze parfum ingestopt.     
En dat er parfum in zit, is ook precies wat de verzameling bijzonder maakt, want het verzamelen wordt er toch een stuk moeilijker en vooral ook duurder van. Toch beheerste Trijnie de kunst van het verzamelen al, want voordat ze parfumflesjes begon te sparen had ze er al diverse andere verzamelingen opzitten, zoals bijvoorbeeld ook een verzameling theelepeltjes.

En daar kwamen ze aan met z’n drieën..
Terwijl we in de kamer zaten te praten over de verzameling, en ze haar lievelingsgeurtje aan ons liet zien, waarvan ze dus zowel de gewone als de miniatuur versie had, viel ons oog op het enorme orgel dat in de kamer stond. Met een knipoog zeiden we dat daar vast heel mooi geluid uit moest komen, maar eerst waren we toch ook wel nieuwsgierig naar de kippen die buiten rondom het huis liepen. Trijnie’s man Albert floot een paar keer, en daar kwamen ze aan met z’n drieën. Makke kippen dus. Dat niet alleen de kippen van Albert en Trijnie mak waren bleek wel toen de hond er ook bij kwam. Hij lag rustig op z’n bot te kluiven terwijl de kippen om hem heen wipten, en vlak daarbij een Vlaamse reus in een hok op sla aan het knabbelen was, die natuurlijk nog even uit z’n hok te voorschijn werd gehaald.

Het galmde de kamer door…
Toen we teruggingen bleven we nog even hangen in de hal bij een bordje gemaakt door mevrouw den Hartog, dat ons weer deed herinneren aan de verkiezingen een jaar geleden waarbij Onstwedde als 11e eindigde als leukste dorp van Groningen, waar vooral Albert een actieve rol bij had gespeeld.
Toen we op het punt stonden echt weg te gaan, ging Albert toch nog even op onze eerdere hint in en deed nog een toegift op hun  orgel waar zoveel verschillende geluiden in zaten dat ze samen wel een orkest konden vormen. Trompetten, dwarsfluiten en zelfs het geluid van een orgel uit Amsterdam galmde de kamer door.

Volgende over de vloer bij..
Toen we weggingen werd ons nog toegefluisterd dat we misschien ook wel een bezoekje konden brengen aan de bewoners van De Kamp, en daarom gaan wij dan ook over twee week daar maar eens over de vloer…