08.02.2016 Sporthalkantinebeheerder Bennie Elzen

Hoe sportief is Onstwedde? Heel sportief als je het aan sportkantinebeheerder Bennie Elzen vraagt.

De sporthal word druk bezocht, overdag het gebruik door de scholen, de avonden en zaterdagen door de sportverenigingen. In de vier jaar tijd dat hij en Sinie de sporthal beheren hebben ze de sportverenigingen zien groeien, het is duidelijk dat deze accommodatie daar een belangrijke rol in heeft gespeeld. De hal biedt plek aan volleybal (recreanten en competitie), gymnastiek, voetbal, judo, zumba en karate en dient als ontmoetingsplek voor de hardloopclub.

Niet alleen de sportverenigingen zijn er bij gebaat, ook de middenstand profiteert er van mee, want een dergelijke accommodatie trekt mensen en brengt ze naar ons dorp. Veel gasten bij wedstrijden kijken dan ook hun ogen uit zodra ze de hal binnenkomen, en stellen standaard dezelfde vraag; hoeveel inwoners heeft Onstwedde eigenlijk?

Als kantinebeheerders spelen Bennie en Sinie een belangrijke rol, want naast het draaien van de kantine en dus mensen voorzien van hapjes en drankjes maken ze de sporthal schoon. Iedere avond na de trainingen en wedstrijden wordt de vloer opnieuw geboend en zijn de douches aan de beurt. Je zou denken, hoe vies kan zo’n zaal nou worden, maar volgens Bennie valt dat dus letterlijk vies tegen.
En soms moet ook tussen de activiteiten door de bezem erdoor, om alles maar zo schoon en netjes mogelijk te houden.

Of ze het nog steeds leuk vinden  nu ze dit vier jaar doen? Zeker. Het is heel gezellig, teams die gezellig en hapje en drankje doen, maar ook steeds meer publiek dat bij de sporten komt kijken, met name de zaterdagen. Dan zitten er zo 70 man op de tribune te kijken. En wat het echt leuk maakt, is dat er ook mensen buiten het sporten om komen die gewoon even gezellig op de koffie komen.

Heeft u een tip of wens voor bij wie we over de vloer kunnen gaan?
Mail het ons dan even.