27.12.2014 Marie Huiting

We gaan deze editie van 'Over de vloer bij' naar Marie Huiting. Haar hobby is meteen zichtbaar als je bij haar de woonkamer in stapt, want door de kamer verspreid staan prachtige gekantkloste werkjes. Op tafel liggen bijvoorbeeld gekantkloste onderzetters en op een kastje staat een zelfgemaakt bloemetje.
Een gerelateerde hobby ligt ook voor het oppakken, een wollen deken dat ze aan het breien is voor de voedselbank. Als ze ergens nog wat restjes heeft liggen breit ze er weer mutsjes van, waarvoor ze bij de voedselbank erg dankbaar zijn.

Van oorsprong komt Marie uit Nieuw Buinen, maar nadat ze in 1960 trouwde met een Onstwedder kwam ze in de Tuinlaan terecht. Ze woonden daar altijd met veel plezier. Samen sneeuwschuiven in de winter, gezellig bij elkaar buurten, vroeger was het in haar beleving de leukste en gezelligste straat van Onstwedde. Op den duur werd dat anders, toen de woningen moesten worden gesloopt. De ene na de andere kwam leeg te staan, en ook voor haar kwam het moment dat ze besloot op zoek te gaan naar iets anders. Toen iemand haar erop wees dat er een woning in de Hubbelingelaan vrij kwam, besloot ze een straat verderop te gaan wonen.
              
Kantklossen was iets wat ze eigenlijk altijd al mooi heeft gevonden, maar het begon voor haar pas echt toen Onstwedder gaarv'n een cursus aanbood. Daar begon het, en ook nu gaat ze nog geregeld met de groep mee op stap. Ze vindt het erg gezellig en leuk, je ziet altijd maar weer andere mensen en zo is het elke keer anders. Daarnaast klost ze één keer in de maand samen met een groepje dames in Winschoten. Om de beurt bereiden ze een patroontje voor welke ze dan samen gaan maken.

Wat ze leuk vindt aan Onstwedde is vooral dat er nog zoveel winkels zijn, je kunt alles er krijgen. Ondanks dat, vindt ze het ook leuk om zo nu en dan Winschoten even in te gaan voor een boodschap. Ook kan ze er van genieten dat er nu zo'n mooie nieuwe school gebouwd is, dat er überhaupt nieuwe gebouwen in ons dorp gebouwd worden.
In ieder geval verveelt ze zich niet. Ook nu is ze weer begonnen aan een nieuw patroontje voor het kantklossen, en ze gaat er vaak genoeg even uit, ook voor een frisse wandeling.

Het was gezellig even bij haar op de koffie te zijn geweest, met een paar mooie plaatjes hieronder als resultaat.