18.05.2013 Manon, Daniek en Darien

In het hele land loopt de spanning deze week op: het is examentijd. Ook klas vier van het Ubbo moet er aangeloven, Manon Volders, Daniek Hilverts en Darien Deuring zijn gisteren samen met hun klasgenoten van start gegaan met het examen Nederlands. Zoals ze zelf direct riepen toen het om half vier was afgelopen: het was vreselijk moeilijk! En ojee, ze hebben alle drie niet helemaal dezelfde antwoorden ingevuld…Thuisgekomen schieten ze direct achter de computer: maar nee, toch nog even wachten tot vier uur, dan komen de antwoorden op internet.   

Ze zitten in De Brinkhof omdat het op school te gehorig is. Een andere groep die achter de pc’s examen heeft moeten doen, heeft dit wel op school gedaan, maar rondom dat lokaal was alles afgesloten. Tussentijds werden ze verzorgt met koffie en thee, maar aan meegebrachte koekjes kwamen ze niet eens toe, ze waren al hun tijd wel nodig.

Het is vier uur, en ze durven bijna niet te kijken. Uiteindelijk pakken ze toch maar de pen erbij en beginnen ze het deel met multiple choice vragen na te kijken. Misschien valt het allemaal toch wel wat mee, maar ja alles staat of valt met de normering….

De examenstress is nog niet direct voorbij, ze moeten voor de laatste keer op 27 mei aan de bak en dan is het afwachten. Op 12 juni horen ze of ze de vlag wel of niet kunnen uithangen...

Wij wensen alle examenkandidaten veel succes en zijn stiekem toch wel een beetje blij dat wij de examentijd achter ons hebben gelaten.