17.12.2013 Kerstspecial

Zoals in de vorige bijdrage al is aangekondigd is deze editie van over de vloer bij een kerstspecial. Bij verschillende dorpsgenoten hebben wij de kerstboom vereeuwigd.

Foto’s 1 en 2 zijn genomen in de multifunctionele ruimte van de Woldstee, waar ze maar liefst twee kerstbomen hebben, één op tafel, en één op de grond. Veel bewoners uit de Woldstee drinken daar een kopje koffie, in een gezellige kerstsfeer. Ze waren bereid om mee te werken en vonden het erg leuk dat we langskwamen!

Foto’s 3 en 4 zijn gemaakt bij Heino en Ity Drenth aan de Dorpsstraat. We hadden hen beloofd terug te komen voor hun grote Koreaanse spar in de patio. Er zitten lampjes in, en de dennenappels hangen zelfs nog in de boom, het is een mooi plaatje. Ook zij hadden een tweede boom, achter in de tuin bij hun tuinhuisje. Ze zeiden dat ze overigens veel positieve reacties hadden gehad op hun aandeel een paar weken geleden in deze rubriek.

Foto 5 is een foto van een zorgvuldig opgetogen boom aan de Dillelaan, bij Anneke Hensens-Ribbink. Buiten heeft ze veel verlichte beelden staan, maar binnen is het ook niet mis. Een boom die met veel zorg en aandacht wordt opgebouwd, met veel kristal en versiering en een blauwe streng lampjes erdoor. Anneke houdt van gezelligheid, en van het licht en de warmte die de kerstboom uitstraalt.
 
Foto 6 is de kerstboom van Geert Reints uit de Jensinghelaan. Het is een houten boom die Geert vorig jaar heeft gekocht, hij is er blij mee, want het past goed in de sfeer van zijn interieur.
 
Foto 7 is een enorme Kerstboom aan de Tellingerweg, namelijk die van Harm en Corry Meijer. Het mooie van de versiering in deze boom is dat er kerstballen in hangen met de foto`s erop van hun kleinkinderen (foto's 8 en 9). Er hangen allemaal zilveren ballen in, mat en glans, en zelfs een paar grote discoballen!
 
Fijn dat deze mensen hun deur voor ons hebben geopend.