27.06.2013 Keeper Albert Ebbinge

Het is alweer een maand geleden dat de grote wens van Albert Ebbinge werd vervuld. Zijn grote droom was om als keeper bij het dameselftal van Onstwedder Boys op het doel te staan, en dat is hem gelukt!  

Het was iets wat hij nog nooit gedaan had, maar ontzettend graag wou. Hij wou juist met de dames voetballen, omdat hij ze kent, omdat hij ze heel goed vindt voetballen én omdat hij vrouwen gewoon leuker, liever en aardiger vindt dan de heren. Na de wedstrijd was Albert helemaal niet moe, en kon hij nog gezellig een borrel drinken in de kantine.     

Albert kijkt ook altijd veel voetbal op tv, maar hij gaat er ook voor zitten als er andere sporten voor zijn, zoals schaatsen en rugby. Ook doet hij zelf aan sport, onder andere gymnastiek en paardrijden. Dat laatste doet hij al sinds eind jaren ’80, en dan om de week. Zijn lievelingspaard is Harry, en volgens Albert vindt Harry hem ook leuk, want als Albert eraan komt gaan Harry zijn oortjes altijd omhoog staan. Tijdens de les gaat hij spelletjes doen zoals slalommen, maar hij gaat ook in draf. Volgens Albert hobbelt dat wel erg, maar dat hoort erbij. Hij is er nog nóóit afgevallen.

Ook is Albert elk jaar van de partij tijdens de zaterdagmiddag van de feestweek, waaraan hij deelneemt met team winnetou, iets wat hij ontzettend leuk vindt. Albert is ook muzikaal, en daarom speelt hij elke zaterdag mee met de Woldstee band op de grote trom.

Albert vond het heel erg leuk dat we langskwamen, en dat zijn foto’s op de site komen te staan. En daarmee hoopt hij, dat hij nu een bekende Onstwedder is…………