21.08.2013 Johan Wubs

De vakantie is weer voorbij, en wij zijn weer een vloer op gegaan. Voor de tweede keer gaan we voor deze rubriek in noordelijke richting, en belanden we bij Johan Wubs in Holte. Johan is namelijk druk met de voorbereidingen voor het oogstfeest van a.s. zaterdag, waarvoor hij het gebeuren rondom de tractoren en de boeren boeldag organiseert. Het papierwerk tot aan het goed parkeren van tractoren valt onder zijn verantwoordelijkheid, en hij mag dit alles graag doen.

Dit jaar komen er zo’n 82 trekkers naar het evenemententerrein, wat er meer zijn dan vorig jaar. Johan doet dit nu 2 jaar, en bruist van de creatieve ideeën om te zorgen voor wat nieuw impuls in de show. Het zou natuurlijk leuk zijn om er op den duur een wedstrijdelement aan toe te voegen en de mooiste trekker een prijs te laten winnen, en als dat aan hem ligt gaat dat in de toekomst ook gebeuren.

Trekkers, brommers en motoren zijn Johan’s hobby, en hij heeft zelf dan ook een aantal leuke “projectjes” in de schuur staan. Een oude fendt uit ’61 die hij heeft opgeknapt, een Oost-Duitse vrachtauto die in onderdelen klaar ligt om weer in elkaar geknutseld te worden en zijn oude brommer waar hij zo nu en dan nog wel een ritje op maakt. Vaak zijn onderdelen echter lastig te krijgen, maar dan struint Johan heel marktplaats af, pleegt een paar telefoontjes en vaak weet hij ze dan uiteindelijk wel te bemachtigen.

Johan doet ook wel mee aan toertochten, maar die in Duitsland vindt hij toch wel het mooist. Daar maken ze er een gezellig feestje van, en wordt je door de buurman vanzelf uitgenodigd een braadworstje mee te eten. In een vitrinekast in de kamer staan verschillende miniatuurtrekkers te prijken, iets wat bij een echte trekkerfanaat eigenlijk niet kan ontbreken.
   
Johan komt zelf van ‘boetn’ mussel zoals hij het zelf benadrukt, en wou eigenlijk al vanaf jongs af aan later in Onstwedde gaan wonen. Dit omdat hij vroeger van veel jongens uit deze buurt de brommers repareerde als ze die kapot hadden, en hij daardoor veel kameraden heeft gemaakt. Inmiddels woont hij alweer 10 jaar in Onstwedde, waarvan 3 jaar in Holte.

Terwijl Johan weer z’n aandacht richt op het knutselen aan z’n oude machines gaan wij in een iets moderner vervoersmiddel weer op huis aan…