30.05.2014 De vrijwilligers van het zwembad

Deze keer een iets andere “over de vloer”, er stond namelijk een schoonmaakavond op het programma in ons zwembad, zwembad `t Vlasmeer aan de Landlaan.  Maar ja, het was nog wel even spannend: zal het wel doorgaan?

De hele dag heeft het al pijpenstelen geregend, en op moment van vertrek naar het zwembad regent het nog steeds. We zullen zien…

Maar ja hoor, er zijn mensen aanwezig en er wordt druk geklust. Harmanna is bezig om het zwembad schoon te maken met de stofzuigerrobot en Gerard is de tuin flink aan het snoeien.

Toch fijn dat er mensen zijn die niet bang zijn voor de regen en de handen uit de mouwen steken. Ook drie leden van de werkgroep van het zwembad zijn present: Fokko, Lilian en Jeannet. Zij vertellen dan ook dat we als Onstwedders moeten laten zien dat we het zwembad belangrijk vinden en dat we onze schouders eronder moeten zetten. Alle vrijwillig gewerkte uren komen weer ten goede aan het zwembad, deze kunnen worden afgetrokken van het bedrag wat jaarlijks aan Optisport betaald moet worden. Iedereen wil graag een mooi en net zwembad en dat kan helaas niet meer door betaalde mensen worden gedaan, er zullen dus vaker klus- en schoonmaakavonden worden gehouden. Dat zal dan altijd aangekondigd worden via deze site.

Ondertussen werken Frans en Gerwin aan een verstopte riolering. Gelukkig hadden ze snel in de gaten waar het probleem zat zodat ze zich daarna ook op de tuin konden storten. De gesnoeide takken werden daarna weer bij elkaar geveegd en in de container gestopt door Albertha. Ondertussen heeft Lilian alle badhokjes schoon gemaakt en Jeannet alle vuilnis van de  speelweide gehaald.  Vogels hadden alle vuiniszakken kapot gemaakt en vervolgens de troep overal verspreid.

Fokko heeft  de schommel uitgegraven, welke er nog goed uit ziet, maar helaas is afgekeurd. Hij ligt nog in het zwembad en hij is te koop, dus als er nog liefhebbers zijn? Het gaat om het frame waar twee schommels in gehangen kunnen worden.

Gelukkig was badjuf Fennie ook aanwezig deze avond, zij heeft alle vrijwilligers voorzien van een kopje thee of koffie met een heerlijk plakje cake.

De leden van de werkgroep geven aan woensdag 11 juni weer een schoonmaakavond te organiseren, vanaf 18.30 uur is iedereen welkom om te helpen. Ze hopen op meer mensen en mooi weer!