06.02.2014 De Hobbybeurs

Deze keer over de vloer op een plek waar we heel veel mensen in één keer treffen. Het is in d “Ekkelkaamp” in Onstwedde, waar alweer voor de vijfde keer een hobby- en verzamelbeurs is georganiseerd, een grote ontmoetingsplek voor handelaren en verzamelaars.

Uiteraard zijn er ook veel Onstwedders aanwezig met hun hobby’s en verzamelingen. Zo ook Henk van der Heide, die overigens mede organisator is van dit evenement. Hij is aanwezig met een behoorlijke verzameling boeken, die hij verkoopt omdat hij er meerdere exemplaren van heeft. Ooit begon hij met het verzamelen van postzegels, maar dit is iets meer op de achtergrond geraakt, met name door de invoer van de postzegel als sticker ging de lol er voor hem vanaf. Henk beschouwt het als een geweldig uitstapje, naar een rommelmarkt gaan en gewoon lekker struinen.

De familie Wubs stond er met hun kaartjes en theelepeltjes, de familie Orsel had de verzameling auto’s en tractoren weer tevoorschijn gehaald en uiteraard was mede-organisator Harm Lutjeboer aanwezig met zijn pennen en truckstar vrachtwagens en met zijn praatjes die hij maakt met alle bekenden die langslopen.

Grietje Bleker maakt van oude fietsbanden weer hele gezellige dingen, Wubbe Velthuis showt zijn aansteker verzameling en het speelgoedmuseum stelt allemaal spullen tentoon waarvan ze ook een deel verkopen. Hessel Troost stond in de hal te pronken met z’n auto’s en ook voor de verkoop had hij als een ware venter van alles bij zich.

Creatievelingen waren er vanuit allerlei dorpen in de regio. Zo vertelde Roelie uit Vlagtwedde dat ze bijna nooit naar beurzen gaat, maar dat ze het op deze in onstwedde toch altijd wel erg gezellig vindt om samen met een vriendin haar hobby te laten zien: het maken van sieraden. In de hal stond dhr. Hidding uit Bellingwolde met een indrukwekkende stoomlocomotief, en dhr. Van der Laan die van restjes kaarsen weer mooie nieuwe exemplaren maakt, waar hij overigens ook workshops voor geeft.

Tot slot waren er nog de creatievelingen die aan onze mooie vogels denken, want er werd voer op een creatieve manier aangeboden: zo ook een oud kopje met schoteltje gevuld met zaad en vet, kom er maar eens op!

Wij zijn weer een ervaring rijker en hebben veel ideeën opgedaan op de beurs in Onstwedde waar toch zo’n 600 tot 1000 bezoekers verwacht werden. Binnenkort zullen we in deze rubriek een paar standhouders thuis bezoeken, om dan in een iets rustiger sfeer iets meer te weten te komen over hun hobby…

De foto's