07.03.2013 Familie Slaar

Voor ze in Onstwedde kwamen woonden ze in één van de Friese elfsteden, ze hebben drie kinderen; Pepijn, Marthe en Noralie, hij houdt van de nieuwste technische snufjes en zij is vooral gek op creatief prutsen. We hebben het over Richard en José Slaar.    

Ze wonen nu inmiddels vier jaar hier in het dorp sinds Richard werd bevestigd als predikant van de gereformeerde kerk, en het bevalt hun hier uitstekend. De kinderen gaan hier met plezier naar school, en sporten ook in het dorp. Daarnaast wonen ze nu dichterbij hun familie dan in Workum.

Als je een kijkje in de huiskamer neemt blijkt al gauw dat José een ware creatieveling is, en dat ze zich wel raad weet met hoe ze een kamer moet stylen. Het bloemetjes behang valt natuurlijk vanaf de straat meteen op, en je zou haast denken dat Richard als manzijnde hier geen inspraak in heeft gehad, maar het tegendeel is waar. Zij zocht het patroon uit, hij de kleur, en het was goed.     

José is een aanpakker, en als de badkamer betegeld moet worden dan probeert ze dat gewoon. Ze knapt graag meubels op, en als ze iets leuks ziet in de winkel dan maakt ze het gewoon na.  Zo ook een mooie plaat aan de muur met daarop de bijzondere tekst: “…”Gewoon letters halen uit wat karton, verven, opplakken en je hebt een leuke en unieke versiering aan de wand.
Ook in breien en haken is ze thuis, en taarten bakken behoort ook tot één van haar specialiteiten. Daarnaast is ze ook nog fanatiek bezig met Zumba en geeft ze leiding aan de jongste groep van de jeugdclub.

De kinderen zijn alle drie verslingerd aan touchscreen, en dat hebben ze niet van een vreemde. Tijdens Richard zijn studententijd was de computer in opkomst, en vanaf toen heeft de technologie hem altijd beziggehouden. Hij houdt ervan om bezig te zijn op de computer, even een videootje bewerken sus, er een muziekje aan toevoegen zo, hij kan zijn creativiteit wel kwijt op de pc. Hij heeft dan ook wel wat leuke technische snufjes in huis waar hij zich prima mee vermaakt.

Ze hebben hier inmiddels hun vrienden en kennissenkring opgebouwd, en dat geldt voor de kinderen net zo, die regelmatig vriendjes of vriendinnetjes over de vloer hebben. Voor hun gevoel zijn de afgelopen vier jaar hier ontzettend snel gegaan, en ze zijn het er samen over eens, dat ze hier dan ook nog best een tijdje willen blijven….!