17.10.2012 Bennie en Sinie in De Bast

Wie ’s avonds laat de lichten nog ziet branden in sporthal De Bast, weet vanaf nu dat Bennie Elzen en zijn vrouw Sinie dan nog in de baan zijn. Want wanneer alle sporters  weer moe en voldaan thuis op de bank onderuit hangen, haalt Sinie haar schoonmaakrollator tevoorschijn, gaat Bennie met zijn bezem in het rond of scheurt hij met zijn vegermachine het hele veld over, om alle hoekjes en randjes weer schoon te poetsen. Vanaf januari zijn ze elke avond druk in de weer om de boel weer netjes te krijgen, en dat ze dat lukt is duidelijk te zien, want zoals Bennie het zelf al aangeeft: hoe netjes wij het houden, des te mooier en nieuwer het hier allemaal blijft. Want ze zijn toch ook wel trots op de mooie nieuwe sporthal, want als er wedstrijden zijn zien ze de ene na de andere rivaalsporter  verbaasd binnenwandelen, waarop Bennie en Sinie natuurlijk graag de complimentjes incasseren.

In het begin was het allemaal natuurlijk wel even wennen, want zoals met alles wat nieuw is, moet je overal even achter komen. Zo ontdekte Sinie dat de douches automatisch aangaan als je ervoor aan het dweilen bent, en Bennie dat het toch wel erg lang duurt met een normaal formaat veger de zaal door te moeten, die dan inmiddels ook vervangen is door een kingsize exemplaar.

Wat de kantine betreft hebben ze het vooral druk op donderdagavond, de wedstrijdavond of tijdens een mixtoernooi. Dan blijft het niet bij koffie en thee alleen, maar komt de frituurpan eraan te pas en staat Bennie patat, frikadellen of borrelhapjes in het klaslokaal achter de kantine te bakken.

Ze maken dus gebruik van dezelfde kantine als school, dus er is natuurlijk altijd veel overleg nodig. Maar volgens Bennie gaat dat allemaal goed, en vaak als de school ‘s avonds een activiteit heeft steekt Sinie de handen ook nog even uit de mouwen, want dan is ze er toch.
In ieder geval bevalt het ze goed in de Bast, ze hebben natuurlijk veel contact met mensen en dat is iets wat een bloemist natuurlijk wel goed ligt.

We nemen nog een kijkje bij het volleybal en kunnen de behoefte om ook te gaan sporten nog net onderdrukken, en gaan in plaats daarvan sportief op de fiets naar huis…..