14.07.2014 Aike en Zwanie Meems

Als je denkt dat we bij alle verzamelaars in het dorp over de vloer zijn geweest dan heb je het mis. We kwamen er weer een aantal tegen tijdens ons bezoek, ditmaal aan de Kampweg. We waren welkom bij Aike en Zwanie Meems om een kijkje te nemen in de melkstal, maar terwijl we in de keuken aan tafel zitten kwamen we er al gauw achter dat hier heel veel meer te bekijken is.  Een Amstel bierglazen verzameling staat uitgestald in een buffetkast, welke Aike door de jaren heen verzameld heeft. Hij gokt erop dat het er 150 in totaal zijn, en dat zijn er aardig wat met zowel nieuw als oud embleem. Af en toe ziet hij op een rommelmarkt of via marktplaats iets voorbij komen wat hij nog niet heeft,  maar wanneer hij compleet is, hij heeft geen idee. `

Een andere verzameling prijkt in een vitrinekast in de gang, waar verschillende Ford/New-Holland miniatuur trekkers hun plekje hebben gekregen. Pure hobby, met de verjaardag komt er vaak iets bij. Van de ene verzameling gaan we over op de ander, en dat is een kast vol koeienbeeldjes van het merk Cowparade, welke door Zwanie bijeen gespaard is. Koeien in verschillende soorten en kleuren,  allemaal netjes opgesteld en ook weer vaak aangevuld na een verjaardag.

Na het bezichtigen van de keramiek koeien besluiten we nu maar eens de echte koeien te gaan bekijken, en voor we daar zijn komen we nog van alles tegen. De hond, een konijn, Zwanie haar paard waarmee ze met regelmaat een ritje door de omgeving maakt, en dan komen we aan bij het jongste grut, de kalfjes. Nieuwsgierig kijken ze op, maar besluiten uiteindelijk toch maar terug te deinzen in hun hok.  Per jaar hebben ze zo'n 45  kalfjes en in totaal zijn er 100 koeien, allemaal verschillende soorten melkrassen.

Als we weer weggaan heeft Zwanie het paard van stal gehaald, en longeert het over de volte langs de Kampweg. Ondanks dat dit voor de meeste Onstwedders een bekend beeld zal zijn schieten wij er nog even gauw een plaatje van en gaan dan weer terug het dorp in.