03.12.2021 Zonnedaken beschikbaar in Onstwedde

Op 14 december en 16 december bijeenkomst van STUW.

In Onstwedde komen zonnedaken bij Artphy in Wessinghuizen, Migchels aan de Jabbingelaan en Hilverts aan de Streekweg.

Energie coöperatie STUW (Stroom Uit Westerwolde) organiseert een bijeenkomst over de voorbereiding van vier collectieve zonnedaken in de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde. Inwoners en instellingen uit de gemeenten Westerwolde en Stadskanaal, die lid zijn van Stuw, kunnen meedoen.

Stuw leden uit Stadskanaal en Westerwolde kunnen deelnemen aan het zonnedakproject, lid worden gaat heel makkelijk via de website. Door mee te doen profiteren bewoners, er wordt geïnvesteerd in duurzame stroom uit eigen omgeving en er wordt meegeholpen aan lokale duurzame leefomgeving. Participanten ontvangen teven 4% rente.

“De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte. We willen graag een duurzaam Westerwolde. Dit is een mooie kans voor onze inwoners om daaraan een bijdrage te leveren”.Wethouder Van der Goot
meer informatie en aanmelden

Op de bijeenkomst wordt toegelicht het waarom, de verschillende opties, de kosten en uw voordeel. Ook wordt er verteld over de voorwaarden en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Bewoners die meer informatie willen aanvragen of zich willen aanmelden kunnen doen via de website.
Op 14 december Het Boschhuis in Ter Apel van 18.30 tot 19.45 uur
Op 16 december in zalencentrum de Brinkhof in Onstwedde 18.30 van tot 19.45 uur

Als de Corona-maatregelen het niet toelaten worden de bijeenkomsten online in Zoom gehouden. Inwoners die zich hebben aangemeld ontvangen hiervan op tijd bericht.

Website

Video Zonnedakenprojecten Westerwolde

Foto: Stuw