25.04.2019 Zonnebloem boottocht 2019

Op woensdag 24 april organiseerde afdeling Alteveer-Onstwedde-Vlagtwedde van de Zonnebloem samen met afdeling Musselkanaal een boottocht voor haar gasten. In totaal gingen 100 gasten mee en 18 vrijwilligers. Een onvergetelijke dag!

Het was deze dag bijzonder mooi weer. De dag begon iets bewolkt maar uiteindelijk was het een dag vol zon en 25 graden. In en op de boot ontbrak het aan niets. In de boot was het allemaal ruim opgezet, voldoende en ruime toiletgelegenheden en er waren liften aanwezig om op de gewenste bootlaag te komen. De gasten konden heerlijk genieten en hun lichamelijke ongemakken even 'vergeten'.

De gasten werden in een speciale rolstoel-touringcar vervoerd naar de stad Groningen; daar lag de boot aangelegd. In ieder dorp was één opstapplaats. In Vlagtwedde konden de gasten opstappen bij de Bolderborg, in Onstwedde konden de gasten opstappen bij de Bolster en in Alteveer was het plein van AVEBE de opstapplaats. Om 9:45 uur arriveerden we bij de boot. De bemanning gooide de trossen los en de vrijwilligsters hebben samen met de crew alle gasten voorzien van koffie/thee en koek gevolgd door een 11-uurtje. Tussen de middag werd er een heerlijk diner verzorgd bestaande uit een voor-, hoofd-, en nagerecht. Na het diner ging een groot gedeelte van de gasten naar het zonnige bovendek totdat theetijd aanbrak en de inwendige mens weer verzorgd werd.

De gehele dag werden we geamuseerd door Harte Meijer spelend op de accordeon. Gasten konden hun verzoekjes indienen, Harte speelde de melodie en gasten zongen uit volle borst mee.

De intentie was om over de Groningse en Friese wateren te varen maar helaas hebben we dat laatste niet bereikt vanwege vertraging bij bruggen en sluizen. De kapitein moest ook rekening houden met brugtijden waardoor we eerder moesten keren. Dit heeft echter de pret totaal niet gedrukt.

Na de koffie/thee in de middag vond er een verloting plaats. Elk verkocht lot was een prijsje waard. Specialiteiten Slagerij J. Hemmen uit Onstwedde had meerdere droge worsten gesponsord voor de verloting.

Aan het einde van de middag stond de touringcar weer klaar om de gasten terug naar de dorpen te vervoeren. De gasten waren rond de verwachte tijd terug, omstreeks 17:30 uur. In de bus werden nog lunchpakketjes uitgedeeld. Hiermee was ook gedacht aan de insuline-afhankelijke gasten met diabetes.

Zoals het doel van de zonnebloem luidt: we (lees: de vrijwilligers) hebben er alles aan gedaan om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. En dat is gelukt!!

De Zonnebloem afdeling Alteveer-Onstwedde-Vlagtwedde.