15.02.2019 Winterexpo Vergankelijkheid Artphy

Zaterdag 23 februari wordt om half 4 in de kunstruimte Artphy in Wessinghuizen/Onstwedde de winterexpositie geopend met als thema Vergankelijkheid.

Een thema, dat  ons allen vroeg of laat aangaat. Menig filosoof kent aan vergankelijkheid een zekere schoonheid toe, zoals via het uit de Japanse filosofie geleende wabi-sabi begrip. De vergankelijkheid wordt daarbij gezien als een aspect van het eeuwig schone. Rotting, onomkeerbaar verval, schimmel en de dood zijn geen zaken die we graag toelaten in ons beeld van de ware werkelijkheid. Liever stellen we groei, jeugd, gezondheid, de toekomst en duurzaamheid centraal. Maar wat gebeurt er zodra we de onvermijdelijke vergankelijkheid als een leidinggevend principe nemen? Dergelijke vragen komen naar boven bij het zien van de kunstwerken in Artphy.

Werken van zeven gerenommeerde kunstenaars uit het hele land: Dirk Zegel, Joyce Zwerver, Flos Pol, Elise van der Linden, Mathieu Klomp, Tanja Isbarn en Marieke Bolhuis. Deze groep kunstenaars is geselecteerd op grond van het genoemde thema en tevens op basis van originaliteit, grootte van het werk in relatie tot de imposante ruwe ruimte van Artphy. En ook de verschillende soorten media en materialen waarmee gewerkt wordt, waardoor er een spannende mengeling ontstaat van verschillende kunstvormen. De opening wordt verricht door filosoof/theatermaker Ronald Hünneman met een prikkelende beschouwing over Vergankelijkheid.

Tevens zal de bekende organist Eeuwe Zijlstra het nieuw geadopteerde orgel in de ‘blauwe kunstkathedraal’ inwijden. Het 60 jaar oude orgel komt uit de voormalige Lutherse kerk in Stadskanaal en blijft zo behouden voor de regio. Minimal music en jazz laat zich daarop prima bespelen.

In de stilte van het prachtige Westerwoldse landschap rondom Artphy met de ontluikende lentesfeer zullen de hedendaagse kunstwerken de bezoekers verwonderen.
Deze wintertentoonstelling in Wessinghuizen loopt tot zondag  24 maart en zal dan met een finissage worden afgesloten. Een gratis bezoek is mogelijk op de vrijdag, zaterdag en zondagmiddag  van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie