26.07.2019 Wie is eigenlijk die Roege Wilt?

De inschrijving voor de Roege Wilt Wandeling 2019 vanaf nieuwe locatie is nu open.

Meer info en inschrijven


Maar wie is eigenlijk die Wilt van de Roege Baarg in Ter Wupping, wij nemen u daarom mee in het archief van Geert Schreuder (‘Taikens’) & Klaas Meijer (‘Toal’).

'Wilt komt ter wereld in een bescheiden boerengezinnetje, dat aan de oostkant van het dorp woont. Dat moet ergens eind 15e eeuw geweest zijn. Z’n vader is ten tijde van de geboorte van z’n eerste kind vrij ernstig ziek, zodat Wilt al meer dan een jaar oud is aleer hij in onze – toen nog roomse – St.Nicolaaskerk met Juffertoren ten doop kan worden gehouden. Wilt maakt bij die gelegenheid onmiddellijk duidelijk wat voor een kind hij is: als de pastoor het koude doopwater op z’n hoofd sprenkelt, komt hij overeind en geeft meneer pastoor een fikse klap middenin z’n gezicht.

Pastoor en parochie trekken krijtwit weg. Vader en moeder vluchten in allerijl met hun spruit de kerk uit. Bij het Hillighenbruggetje (bij de huidige ijsbaan) scheelt ’t maar een haar of pa en zoon belanden in de verraderlijke kolk, die daar in de Mussel A zit. Ze zouden jammerlijk verdronken zijn. Dat was, - achteraf bekeken -, misschien wel beter geweest ……'

Lees meer

Lees en bekijk alle 66 afleveringen in de rubriek Taikens en Toal


Roege Wilt wandeling 2018

Roege Wilt wandeling 2017

Roege Wilt wandeling 2016

Roege Wilt wandeling 2013