08.03.2019 Werkzaamheden leidingnet water

Waterbedrijf Groningen voert de komende week werkzaamheden uit aan het leidingnet in uw woonomgeving.

Wat merkt u hiervan?
Door de werkzaamheden is er op donderdag 14 maart tussen 08.00-16.00 uur kans op een korte periode (circa 5 á 10 minuten) geen of een iets lagere druk op de waterleiding en/of troebel water in uw woonomgeving.

De exacte straatnamen staan vermeld op onze website

Kans op troebel water
Door de werkzaamheden is er mogelijk een kortstondig moment (hooguit enkele minuten) een iets lagere druk op de waterleiding en kan er troebel water uit de kraan komen. Als het water troebel, bruinachtig van kleur is, kunt u het beste de kranen in huis even dichthouden. Na een half uur is het bruine water meestal wel uit de hoofdleidingen verdwenen. Vervolgens het water goed laten doorstromen totdat het weer helder is. Troebel water is niet schadelijk voor de gezondheid. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Hydrofoor- en/of sprinklerinstallatie
Maakt u gebruik van hydrofoor (drukverhoging)- en/of sprinklerinstallaties? Door de eventuele drukschommelingen bestaat de kans dat dit soort installaties storingen melden. Dit kan verholpen worden door de installatie te resetten.

Meer informatie
Kijk op de website voor meer informatie. Als u naar aanleiding van dit bericht nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Technische Klantcontacten, T (050) 3688688 (optie 3).

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en danken u voor uw begrip.
 

Waterbedrijf Groningen
Griffeweg 99
9723 DV Groningen

Website