27.01.2024 Wensambulance krijgt dubbele donatie

Wensambulance Noord-Nederland kreeg een dubbele donatie uit Onstwedde. Het goede doel kreeg bijna vijfhonderd euro overhandigd dankzij een doorlopende kroonkurkenactie van Schoenenhuis Drenth en een donatie van Autobedrijf Kriegsman in diezelfde plaats.

Bij Schoenenhuis Drenth in Onstwedde vindt al geruime tijd een inzameling plaats van bierdoppen en andere kroonkurken. Voor de winkel aan de Dorpsstraat staat een witte container (IBC) waar iedereen de doppen in kan deponeren. De opbrengst van deze inzameling komt ten goede aan Wensambulance Noord-Nederland. Onlangs haalde Bert Strockmeijer van Strockmeijer Containerverhuur uit Tange-Alteveer de twee IBC's vol doppen op om deze te wegen en uit te betalen. De opbrengst was 243,40 euro.  Erik Roelfsema van Wensambulance Noord-Nederland was aanwezig om de donatie in ontvangst te nemen.

De inzameling kreeg bijval van Autobedrijf Kriegsman in Onstwedde. Ook eigenaar Arnold Kriegsman was bij de overhandiging aanwezig om namens zijn bedrijf een bedrag van 250 euro te schenken aan Wensambulance Noord-Nederland. Roelfsema zei bijzonder blij te zijn met deze schenkingen, waarmee de Wensambulance weer diverse wensen in vervulling kan laten gaan.

De inzameling van doppen is hiermee overigens niet beëindigd, inmiddels staat er voor Schoenenhuis Drenth een nieuwe IBC waarin iedereen kroonkurken kan blijven deponeren voor dit goede doel.

Website Schoenenhuis Drenth

Facebook Auto- & Schadebedrijf Kriegsman

Website Strockmeijer Container verhuur BV

Foto: vlnr. Bert Strockmeijer, Arnold Kriegsman, Erik Roelfsema en Jan Heino Drenth van Schoenenhuis Drenth (foto Freerk Boskers)